Stephen Gately, unul dintre membrii trupei Boyzone, a murit in timpul unei vacante in Mallorca (Spania), cauzele mortii nefiind cunoscute, informeaza BBC News. Cantaretul, in varsta de 33 de ani, a fost gasit mort sambata, in timp ce-si petrecea vacanta in Mallorca, alaturi de partenerul sau, Andy Cowles.
Vestea a fost publicata pe website-ului formatiei Boyzone, unde a fost anuntat tragicul eveniment si faptul ca membrii formatiei vor zbura catre Mallorca, duminica. Potrivit unei surse citate de BBC News, Stephen Gately ar fi iesit sa cumpere bautura, s-ar fi intors la hotel sa doarma, dar nu s-ar mai fi trezit.
Managerul trupei Boyzone, Louis Walsh, a declarat ca se simte „devastat”. „Sunt in soc. Am fost cu el luni la o ceremonie de premiere. Nu stiu inca prea multe despre ce s-a intamplat. Era cea mai buna voce a grupului”, a spus Louis Walsh.
Trupa Boyzone si-a anuntat turneul de revenire in noiembrie 2008. Formatia irlandeza a avut sase hituri aflate in fruntea topurilor britanice in perioada 1994 – 2000. Cu un an inainte ca membrii formatiei sa se desparta, in iunie 1990, Stephen Gately a dezvaluit public ca este homosexual. El si partenerul sau, Andy Cowles, s-au casatorit in cadrul unei ceremonii private, in 2006, la Londra.
Dupa Boyzone, Stephen Gately si-a continuat cariera ca artist solo si performand in musicaluri.
In ultimul sau mesaj postat pe Twitter, in 6 octombrie, Gately anunta ca este destul de ocupat. „Ma concentrez sa termin urmatoarea mea carte, asa ca s-ar putea sa fie liniste pe aici”, a spus Stephen Gately.
Infiintata in 1994, formatia Boyzone a reusit in scurt timp sa devina un adevarat fenomen pe scena muzicii pop a anilor ’90, inregistrand 16 piese consecutive ce au ajuns in top cinci in Marea Britanie.