ianuarie 27, 2023

Stelian Crăciun, șef plin al Poliției Municipiului cu nota 9,83

Luna noiembrie a adus șef cu acte în regulă pentru Poliția Municipiului Zalău, cu acest concurs încheindu-se, practic, seria interimatelor pe funcții de conducere de la nivelul instituției din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Sălaj.

Inspectorul șef de poliție Stelian Crăciun a promovat cu brio concursul pentru funcția de Șef poliție municipiu reședință la Poliția Municipiului Zalău obţinând la proba de interviu structurat pe subiecte profesionale nota 9,83, probă care a fost susținută luni, 1 noiembrie.

Concursurile organizate pentru ocuparea celor două funcții de adjuncți ai șefului poliției municipiului Zalău au avut ca rezultat ocuparea acestora de către Inspectorul principal de poliție Călin Ionuț Rolnic (în urma concursului organizat în luna octombrie 2019) și de către Comisar șef de poliție Violeta Pencu (în urma concursului organizat în luna octombrie 2021).

Șeful Poliției Municipale: ”Avem toată disponibilitatea să creștem gradul de siguranță publică”

Stelian Crăciun a declarat pentru Graiul Sălajului că are toată disponibilitatea, la fel cum a procedat și în perioada interimatului, ca de altfel în întreaga sa carieră, să fie în slujba comunității.  Cu sinceritatea și transparența caracteristice, noul șef al Poliției Municipiului spune că își dorește să formeze la nivelul instituției o echipă performantă cu care să crească semnificativ gradul de încredere al oamenilor în Poliție și în cadrele ei, să crească semnificativ gradul de siguranță publică.

”La nivel de management instituțional, fără echipă nu poți reuși. Avem să ne luptăm cu mentalități, să creștem gradul de încredere, să creștem gradul de siguranță publică. Îi asigur pe toți locuitorii municipiului de disponibilitatea noastră de a fi în slujba lor, atât cât limitele cadrului legislativ ne permit. Cât despre concurs, apreciez că a fost un concurs riguros și obiectiv. M-a ajutat foarte mult exeperiența profesională, faptul că am activat profesional în toate structurile. Am pornit de jos, sunt de la 19 ani în Poliție, cunosc în detaliu fiecare nivel operativ și cred că acest lucru a contat mult în obținerea rezultatului”, a declarat Inspectorul șef Stelian Crăciun, pentru Graiul Sălajului.

Experiență profesională notabilă

Conform CV-ului publicat pe site-ul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Sălaj,  Stelian Crăciun are 36 de ani. Este căsătorit și are un copil. În anul 2004 a absolvit Liceul ”Alesandru Papiu Ilarian” din Zalău, iar în 2005, Școala de agenți de poliție ”Septimiu Mureșan” din Cluj Napoca. În 2009 devine absolvent al Facultății de Drept și Administrație Publică, în 2016 urmează un curs de specializare derulat de experţi din cadrul Poliţiei Spaniole pe tema ”Tehnici de interogare”, iar perioada 2018-2020 urmează Studii postuniversitare – Ştiinţe penale şi criminalistică la Universitatea Creştină ,,Dimitrie Cantemir” din București.

A debutat în profesia de polițist la nici 20 ani, ca Agent de poliție la Postul de poliție din Cizer. Șase ani mai târziu, la 1 octombrie 2011, devine Agent de poliție la Secţia 6 Poliţie Rurală Crasna. În urma unui concurs riguros, din 1 iunie 2016 promovează ca Ofițer în cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale – Biroul de combatere a infracțiunilor contra patrimoniului și grupări infracționale. Dorința de perfecționare a fost una continuă, astfel că promovarea unui nou concurs face ca, de la 1 octombrie 2017, Stelian Crăciun să devină Ofițer specialist în cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale – Compartimentul de combatere a infracțiunilor contra persoanei, funcție pe care a ocupat-o până în luna ianuarie 2019.  

Datorită calităților sale manageriale și rigurozității profesionale, la data de 22 ianuarie 2019 este împuternicit în funcția de Șef Birou Supravegheri Judiciare, iar în urma promovării cu succes a concursului organizat pentru ocuparea funcției, din februarie 2020 devine Șef Birou Supravegheri Judiciare, până la împuternicirea în funcția de Șef al Poliției Municipiului Zalău.

2 thoughts on “Stelian Crăciun, șef plin al Poliției Municipiului cu nota 9,83

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut