septembrie 23, 2023

Stefan Birtalan, ”prietenul Zalaului”

0

Inaintea partidei de miercuri, dintre HC Zalau si Oltchim Rm. Valcea, a avut loc un eveniment festiv, in care fostul mare handbalist al nationalei Romaniei, Stefan Birtalan, a primit din partea Primariei Zalau distinctia “Prietenii Zalaului”.
Stefan Birtalan s-a nascut la Zalau, la 25 septembrie 1948, si si-a inceput activitatea de sportiv in Jibou, la formatia Rapid CFR Jibou, avandu-l ca indrumator pe regretatul profesor Virgil Budu. Acesta a fost coleg de generatie la echipa nationala a Romaniei cu Cristian Gatu, Cornel Otelea, Radu Voinea, Gheorghe Tadici, Valentin Samungi precum si multi altii.
Stefan Birtalan si-a trecut in palmares doua titluri de campion mondial cu nationala Romaniei, in 1970 si 1974, o medalie de argint in 1976, si doua de bronz in 1972 si 1980 la Jocurile Olimpice. De asemenea, a castigat 12 titluri de campion national si 5 cupe ale Romaniei. De trei ori a fost declarat cel mai bun jucator de handbal al lumii (in 1974, 1976, 1977), iar in 1974 a fost desemnat Maestru Emerit al Sportului.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut