Steaua a fost amendata cu 100.000 de lei

Jandarmeria Capitalei a amendat Clubul de Fotbal Steaua Bucuresti cu 100.000 de lei in urma incidentelor care au avut loc vineri, la derbiul cu Dinamo si a propus Federatiei Romane de Fotbal suspendarea stadionului din Ghencea, pentru nerespectarea obligatiilor ce ii revin organizatorului. Jandarmeria Capitalei a anuntat, luni, ca a sanctionat Clubul de Fotbal Steaua Bucurestipentru concurs de contraventii, conform Legii 4/2008 privind prevenirea si combaterea violentei in sport.
Astfel, Clubul Steaua a fost amendat cu 50.000 de lei pentru nerespectarea organizarii si desfasurarii activitatii de asigurare a ordinii si sigurantei spectatorilor in arena sportiva, conform legii organizatorul de competitii sau de jocuri sportive avand obligatia sa interzica afisarea in interiorul arenei sportive a simbolurilor, sloganurilor ori textelor cu continut obscen, indiferent de suportul pe care acestea au fost inscriptionate.
De asemenea, clubul a fost sanctionat cu 50.000 de lei pentru incalcarea obligatiilor care ii revin organizatorului cu privire la efectuarea accesului spectatorilor in arena sportiva, prin care se interzice accesul persoanelor aflate in stare vadita de ebrietate sau al celor care au asupra lor bauturi alcoolice, arme si munitii de orice fel, faclii, torte, artificii, petarde, materiale explozive, incendiare sau fumigene, substante toxice, halucinogene, iritant lacrimogene ori paralizante, recipiente, corpuri contondente. “Luand in calcul toate aceste aspecte, precum si consecintele ce pot decurge pe viitor, Jandarmeria Capitalei a facut o propunere catre Federatia Romana de Fotbal de suspendare a stadionului din Ghencea”, mentioneaza Jandarmeria Capitalei.
In zilele urmatoare, Jandarmeria Bucuresti va identifica si sanctiona, pe baza imaginilor video puse la dispozitie de catre clubul organizator, suporterii care au aruncat cu petarde si fumigene.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *