decembrie 6, 2022

Steagul României, urcat pe podiumul mondial la Karate Tradițional. ”Vinovații” – sportivii de la TerraKid Zalău

După șase zile de competiție de nivel internațional, sportivii de la Terra Kid Zalău se întorc acasă cu o salbă de medalii la Campionatul Mondial de Karate Tradițional, organizat la Kranjska – Gora, Slovenia.

Zălăuanii antrenați de Cristian Duță și coordonați la Club de Remus Clițan sunt vicecampioni mondiali la Enbu masculin și la Enbu mixt, medaliați cu bronz la Kata echipe, iar locul 4 l-au obținut la Cadeți, Kata echipe -tineret, Kata echipe – seniori, Kata individual feminin și Kata masculin.

Sportivii medaliați sunt Dora Pop, Gianina Ianchiș, Ștefan Petruț, Dragoș Ciobănaș, Andrei Boraciu, Luca Chirică, David Anișoiu, Nicolae Alexandru, Eduard Vâlceleanu, Ileana Benescu, Iulia Obedea-Clițan, Antonia Iacob, Criatian Duță, Vlad Popescu.

Medaliile sunt cu atât mai prețioase pentru sportivi și pentru conducătorii Clubului cu cât o parte a sportivilor a luptat pentru premii având o stare de sănătate care, pentru alții, poate ar fi însemnat abandon. Andrei Boraci a ales să facă parte din echipă la Campionatul Mondial de karate tradițional având fractură de claviculă, Vlad Popescu – cu glezna ”în pioneze”, având nevoie de infiltrații pentru a putea călca, iar Ileana Benescu – cu două vertebre tasate la coloană.

Duță: ”au strâns din dinți și și-au făcut datoria față de țara noastră și față de club. Sunt mândru de ei!”

Antrenorul Cristian Duță a declarat pentru Graiul Sălajului că medaliile obținute la Campionatul Mondial au readus Terra Kid Zalău în cea mai importantă federație internațională a karate-ului tradițional. Și-a lăudat sportivii pentru unitatea de care au dat dovadă în cadrul competiției, pentru eforturile lor, pentru rezultatele promițătoare pe care le vor obține curând în lumea kerateka. Totodată, antrenorul a ținut ă mulțumească președintelui Clubului Sportiv din Zalău, Remus Clițan, pentru toate eforturile pe care le depune pentru sportivi, dar și tuturor celor care i-au susținut în cadrul Campionatului Mondial.

”După mulți ani de pauză, am revenit în cea mai importantă Federație la nivel mondial a Karate-ului Tradițional! Mă bucur din suflet că am reușit rezultate foarte bune, atât eu, cât și elevii mei! După mulți ani cu rezultate excepționale, familia Terrakid este într-o ușoară reconstrucție. Am toată încrederea că, în cel mai scurt timp, acești sportivi de excepție vor aduce foarte multe titluri internaționale! Andrei Boraci a mers cu noi la Campionatul Mondial cu fractură de claviculă, Vlad Popescu fost nevoit să facă infiltrații în gleznă pentru a putea călca în ea, Ileana Benescu, cu două vertebre tasate la coloană; cu toate acestea, au strâns din dinți și și-au făcut datoria față de țara noastră și față de club! Din nou, sportivii mei au dat dovadă de multă înțelepciune și apropiere, așa cum trebuie să fie într-un club! S-au susținut, s-au încurajat și ce m-a făcut cel mai mândru de ei a fost că, după fiecare probă susținută, se căutau cu privirea unii pe alții în acel vacarm!
A fost foarte greu dar și frumos în același timp pentru că aceste emoții ne călesc, ne pregătesc pentru viață, orice emoție este constructivă și, mai ales, unitatea grupului! Tot ce se întâmplă este doar pentru un singur scop: testarea noastră competițională, mentală și pregătirea pentru toate emoțiile vieții cu care ne confruntăm; chiar dacă nu ne place sau suntem entuziasmați, învățăm să ne gestionăm emoțiile, fricile, tot! Vreau să îi mulțumesc domnului Remus Clițan pentru toate eforturile financiare pe care le face, să îi transmit în numele echipei că îl iubim ca pe un tată pentru toată grija pe care o poartă fiecărui sportiv, indiferent de vârstă! Le mulțumim tuturor celor care ne-au susținut și ne susțin în continuare, necondiționat!”, este mesajul ”la cald” al sportivului-antrenor, Cristian Duță.

2 thoughts on “Steagul României, urcat pe podiumul mondial la Karate Tradițional. ”Vinovații” – sportivii de la TerraKid Zalău

  1. Felicitări pentru toată echipa împreună cu președintele clubului CLITAN REMUS! Sigur toți prietenii sportului sunt foarte mândri de voi! BRAVO

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *