septembrie 25, 2023

Statul se împrumută și în aprilie de la cetățeni

2

Statul continuă să atragă bani de la populație, pentru a suplimenta veniturile la buget. Astfel, românii vor putea investi în titluri de stat și în luna aprilie, în cadrul Programului Tezaur.

Dobânzile anuale oferite sunt: 2,95% pentru scadența de 1 an, 3,35% pentru scadența de 3 ani și 3,75% pentru scadența de 5 ani. Titlurile de stat sunt emise în forma dematerializată, au valoare nominală de 1 leu, iar dobânda anuală este plătită la termenele prevăzute în prospectul de emisiune. Titlurile de stat emise în cadrul Programului Tezaur sunt transferabile și se pot răscumpăra în avans.

Investitorii au posibilitatea anulării subscrierilor deja efectuate doar în perioada de subscriere, prin depunerea unei cereri.

Câștigurile aferente sunt neimpozabile.

Titlurile de stat pot fi cumpărate între 1-26 aprilie de la unitățile Trezoreriei Statului, iar între 1 și 22 aprilie, pentru mediul rural, și 1-23 aprilie, pentru mediul urban, prin Compania Națională Poșta Română.

Deținătorii de titluri de stat Tezaur lansate în cadrul emisiunilor anterioare și care au ajuns la maturitate pot reinvesti disponibilitățile neridicate la scadență prin subscrierea în cadrul emisiunilor de titluri de stat lansate în luna aprilie.

2 thoughts on “Statul se împrumută și în aprilie de la cetățeni

  1. Prestatie jalnica a ministrului justitiei la tvr 1.Printre alte prostii s-a sustinut inca o data ca pensiile si salariile magistratilor ,chiar si de 10.000 de euro,precum si iesirea la pensie la 42 de ani, ar fi justificate prin munca ,,speciala” pe care o au,uzura fizica si morala.Ce sa mai povestim de munca ,,banala”a medicilor care opereaza pe creier si cord deschis, de invatatorii care deschid creierele copiilor spre lume,de cercetatorii,inginerii care duc economia in spate,etc.Paduchii care au suprapopulat structurile statului chiar au ajuns sa creada ca beneficiile obtinute prin legile date de niste parlamentari idioti, chiar li se cuvin.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut