Statul pune la bătaie bani pentru panouri fotovoltaice. Cine-i poate obține

Administrația Fondului de Mediu are disponibilă suma de 250 de milioane de lei pentru instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice.

Banii pot fi obținuți de biserici ale tuturor cultelor religioase, de instituții centrale sau locale din asistență socială și ONG-uri care furnizează servicii de asistență socială.

Ministerul Mediului anunță că înscrierile proiectelor pentru obținerea finanțării vor avea loc în perioada 17 iunie 2024, ora 10:00, până în 19 iulie, ora 23:59, sau până la epuizarea bugetului.

„Finanțăm prin acest program sisteme de panouri fotovoltaice cu o putere minimă de 30 kW și maximă de 200 kW pentru biserici, entități din sistemul național de asistență socială, ONG-uri din domeniu. Este un program ce va aduce multe lucruri bune, mai ales celor care beneficiază de aceste serviciile sociale. Primăriile, ONG-urile, unitățile de cult ce își vor instala panouri fotovoltaice vor plăti mai puțin pentru energie electrică. Finanțarea este 100%, practic primăria sau centrul social nu trebuie să pună niciun ban”, a punctat ministrul Mircea Fechet.

Înscrierile se fac prin intermediul aplicației informatice pusă la dispoziție pe site-ul www.afm.ro. Cuantumul finanțării este de maxim 1.000.000 lei și se acordă în procent de 100% din contravaloarea cheltuielilor eligibile. Categoriile de solicitanţi eligibili sunt: unitățile de cult care aparțin cultelor religioase recunoscute din România; instituțiile publice/autorităţile administraţiei publice centrale şi/sau locale din sistemul național de asistență socială; entitățile juridice non-profit, acreditate pentru furnizarea de servicii sociale, potrivit legii.

About Author

3 Replies to “Statul pune la bătaie bani pentru panouri fotovoltaice. Cine-i poate obține”

  1. Conditia de consum mediu in ultimele 12 luni de 5000 lei pe luna la ee nu o vor indeplini multe entitati. Trebuie scoasa aceasta conditie !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *