februarie 4, 2023

Statul ofera 710 lei pentru bone. Proiect

O noua initiativa legislativa prevede acordarea de bani de la stat pentru bone, suma primita lunar ar putea ajunge la 710 lei.
Proiectul a fost initiat de doi deputati PNL si unul de la PSD si are ca scop cresterea natalitatii in Romania.
"Romania se afla in situatia unei lipse acute de crese si gradinite pentru copii de varsta prescolara, iar cele existente sunt intr-o stare neadcvata de functionare, mult prea putine fiind cele modernizate si conforme cu ceea ce este nevoie la ora actuala. Mai mult, desi numarul creselor si a gradinitelor private este in crestere, numarul acestora nu acopera cererea de inscriere, iar multi parinti nu isi permit o astfel de institutie privata", se precizeaza in expunerea de motive atasata proiectului de lege.
Pentru a primi bani de la stat pentru bone, venitul lunar pe membru de familie nu trebuie sa depaseasca valoarea de 3.500 de lei in ultimele 6 luni de dinaintea solicitarii ajutorului.
Sumele se vor acorda in felul urmator: – 710 lei pentru nivelul de venituri nete pe membru de familie de pana in 2080 de lei; 550 lei pentru nivelul de venituri nete pe membru de familie de pana in 2081 – 2500 lei; 390 lei pentru nivelul de venituri nete pe membru de familie de pana in 2501 – 3000 lei; 250 lei pentru nivelul de venituri nete pe membru de familie de pana in 3001 – 3500 lei.
Este important de precizat ca banii se acorda pentru fiecare copil in parte. Parintii care sunt asistenti maternali sau au datorii la bugetul de stat nu vor putea solicita bani de la stat pentru bone.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut