Statul ne cere bani împrumut să acopere deficitul bugetar și oferă dobândă de 6,85 la sută

Românii pot investi, începând de luni, 13 mai, în titlurile de stat Tezaur, cu maturități de 1 și 3 ani, cu dobânzi anuale de 6% și, respectiv, 6,85%. Titlurile de stat au valoare nominală de 1 leu și sunt în forma dematerializată.

Titlurile de stat pot fi cumpărate online, între 13 mai și 6 iunie, numai de către persoanele fizice care sunt înregistrate în SPV pentru titluri lansate prin intermediul unităților Trezoreriei Statului. Din 13 mai până în 7 iunie acestea se pot achiziționa de la sediul unităților Trezoreriei Statului, iar din 13 mai până în 6 iunie, în mediul urban, respectiv 5 iunie, în mediul rural, sunt disponibile prin subunitățile poștale ale Poștei Române.

„Titlurile de stat Tezaur au o dobândă competitivă și neimpozabilă, garantată de stat și sunt foarte ușor de achiziționat, în oficiile poștale sau în sediile Trezoreriei din toată țara. Oferă siguranță și venituri regulate celor care vor să facă economiile să producă suplimentar, în timp ce furnizează Guvernului resursele necesare pentru a-și îndeplini obiectivele financiare”, spune ministrul Marcel Boloș.

Dobânda este anuală, plătibilă la termenele prevăzute în prospectul de emisiune. De asemenea, titlurile de stat emise în cadrul Programului Tezaur sunt transferabile și se pot răscumpăra în avans. Un investitor poate efectua una sau mai multe subscrieri în cadrul unei emisiuni. Investitorii au posibilitatea anulării subscrierilor deja efectuate doar în perioada de subscriere, prin depunerea unei cereri.

Sunt eligibile persoanele fizice care au împlinit vârsta de 18 ani la data efectuării subscrierii. Veniturile obținute din investirea în titluri de stat lansate de Ministerul Finanțelor sunt neimpozabile.

Banii împrumutați de stat de la populație vor fi utilizați pentru finanțarea deficitului bugetar și refinanțarea datoriei publice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *