septembrie 30, 2022

Statul îți cere bani împrumut, cu dobândă mai bună decât la bancă

Ministerul Finanțelor lansează o nouă emisiune Fidelis de titluri de stat pentru populație. În perioada 13 septembrie – 1 octombrie, persoanele fizice rezidente și nerezidente, cu vârsta peste 18 ani, pot subscrie prin intermediul băncilor partenere (BT Capital Partners&Banca Transilvania, Banca Comercială Română și B.R.D. – Groupe Societe Generale) titluri de stat Fidelis denominate în lei și în euro, care sunt listate la Bursa de Valori București.

Titlurile de stat în lei au scadențe de 1 an și 3 ani, cu dobânzi anuale de 3,25 la sută, respectiv de 3,75 la sută, iar cele în euro au scadență de 5 ani și dobândă anuală de 1,60 la sută. Valoarea nominală a unui titlu de stat Fidelis este de 100 de lei pentru emisiunea în lei și 100 de euro pentru emisiunea în euro, iar pragul minim de subscriere este de 5.000 de lei, respectiv 1.000 de euro.

Ministerul Finanțelor continuă emisiunile de titluri de stat destinate populației prin intermediul Programului Fidelis. Investitorii trebuie să știe ca acest instrument de economisire oferă dobânzi avantajoase și este un mijloc de economisire atractiv atât în lei cât și în euro, pentru care nu se percep comisioane în procesul de subscriere, iar câștigurile de capital și a veniturilor din dobânzi sunt neimpozabile. Prin continuarea emisiunilor de titluri de stat în cadrul acestui program, Ministerul Finanțelor își reconfirma angajamentul de a oferi persoanelor fizice opțiuni atractive de economisire, concomitent cu diversificarea surselor de finanțare a statului” , spune Dan Vîlceanu, ministrul Finanțelor.

Titlurile de stat destinate populației sunt remunerate cu dobânzi anuale peste nivelul titlurilor de stat tranzacționate pe piața secundară interbancară, menționează reprezentanții Ministerului Finanțelor.

Deținătorii de titluri de stat Tezaur sau Fidelis lansate în cadrul emisiunilor anterioare și care au ajuns la maturitate pot reinvesti disponibilitățile neridicate la scadență prin subscrierea în cadrul acestei noi emisiuni.

Informații privind termenii și condițiile financiare aferente emisiunii în cadrul Programului Fidelis pot fi găsite pe paginile de internet ale Ministerului Finanțelor (www.mfinante.gov.ro) și instituțiilor partenere.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată.