Prima statie mobila de distributie a carburantilor din judetul Salaj va fi amplasata la Hida, lucrarile in acest sens demarand in luna noiembrie a anului trecut. Viitoarea statie Rompetrol Express va fi amplasata in incinta oborului, pe un teren de 3.000 de metri patrati, concesionat de catre autoritatile locale companiei Rompetrol.
Dupa finalizarea investitiei, proprietarii de autovehicule din comuna nu vor mai fi obligati sa se deplaseze 8 kilometri, pana la Zimbor, pentru a alimenta. Potrivit celor declarate de Dorin Petrus, primarul din Hida, vechea statie de carburanti din comuna a fost desfiintata in urma cu mai bine de trei ani.
Rompetrol si-a propus ca, in perioada urmatoare, investitii asemanatoare celei din Hida sa fie realizate si in localitatile Var si Nusfalau.
Statiile Express sunt de dimensiuni mai mici si complet automatizate, oferind posibilitatea platii atat prin bancnote, cat si prin card. Ele sunt amplasate in urma unor studii de consum, in mediul rural, unde se realizeaza 35% din consumul total de carburanti.
Pentru inceput, statia de la Hida va fi deservita de un operator, care va familiariza clientii cu noul sistem, modul de functionare a pompei de distributie si felul in care se face plata, respectiv incasarea automatizata. Dupa depasirea acestei etape, benzinaria va functiona automat, fara personal.
Scopul proiectului este acela de a capta potentialii clienti din zonele rurale si de a creste gradul de acoperire pe teritoriul national, sustin oficialii Rompetrol. Conceptul de statii mobile a fost pus in aplicare la finele lui 2006, cand prima statie Express a fost amplasata in judetul Ilfov.
Statiile Rompetrol Express sunt produse in serie, in cadrul platformei industriale Rominserv Valves IAIFO Zalau, punct de lucru al companiei Rominserv – contractorul general al Grupului Rompetrol.