noiembrie 29, 2022

Start-Up Nation – comisioane de garantare reduse pentru credite

Fondul National de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM) a redus, incepand cu 25 iulie 2019, pana la 1,95% din valoarea creditului comisionul de garantare perceput beneficiarilor programului Start-up Nation.
"FNGCIMM s-a pozitionat in campania 2017 – 2018 ca principal sustinator al start-up-urilor declarate eligibile si care au solicitat creditul punte, obligatiile de rambursare fiind garantate de catre FNGCIMM in proportie de maximum 80. incepand cu 25 iulie 2019, ca urmare a dinamicii pozitive a rezultatelor inregistrate in activitatea de garantare a creditelor acordate in cadrul programului Start-up Nation si eficientizarii unor mecanisme interne ale societatii, am redus comisionul de garantare pana la 1,95% din valoarea creditului", spune Directorul general al FNGCIMM, Gheorghe Lapadat, care a explicat ca a fost reevaluat riscul acordarii garantiilor in cadrul programului, iar costurile au fost ajustate pentru facilitarea accesului la credite.
Comisionul se va aplica garantiilor noi emise in favoarea beneficiarilor Start-up Nation, inclusiv celor care au situatii financiare incheiate, cu conditia ca la data solicitarii creditului garantat sa aiba o vechime mai mica de 36 de luni de la data infiintarii. Comisionul de garantare este o cheltuiala eligibila, care poate fi decontata din ajutorul financiar nerambursabil acordat in cadrul programului. Pentru prima etapa a Start-up Nation, FNGCIMM a fost un partener activ pentru circa 5.100 de antreprenori aflati la inceput de drum, garantand credite de aproape un miliard lei.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *