decembrie 3, 2022

Start pentru o investitie de 20 milioane de euro

Un amplu program de extindere si reabilitare a retelelor de apa si canal din municipiu va demara in 22 aprilie, ne-a declarat Marcel Zaharia, directorul Companiei de Apa Somes – Sucursala Zalau. Potrivit spuselor sale, intr-o prima faza, vor fi executate lucrari de extindere a retelelor de apa in zona Dealul Morii, ce implica pozarea a 1.120 de metri de conducta. Constructorul OMS Ungaria estimeaza ca va finaliza aceasta etapa a proiectului in circa doua-trei luni. In paralel, echipele de muncitori vor reabilita retelele de apa de pe strazile Traian si Rozelor si va fi extins sistemul de canalizare pe strazile Traian si George Cosbuc. Dupa cum sustine Zaharia, in aceasta perioada vor fi inlocuite si conductele de canalizare din Dumbrava Nord, mai exact pe strada Ioan Nechita.
Reamintim ca, pentru reabilitarea retelelor de apa si de canalizare in judetele Salaj si Cluj, Compania de Apa Somes a contractat fonduri de 196 milioane de euro. Programul investitional se va derula in perioada 2008-2013 si include 11 proiecte de reabilitare a retelelor de apa, extinderea spatiilor de tratare a apei si prelungirea aductiunilor. Aproape 75% din cele 196 milioane de euro provin din fonduri europene, 11,3% de la Guvernul Romaniei, iar diferenta, din contributia autoritatilor bancare si din imprumuturi bancare.
Lucrarile ce vor fi executate in Salaj vor costa 42 milioane de euro, din care aproape jumatate vor fi alocate Zalaului. In resedinta de judet, din cele 20 milioane de euro vor fi inlocuite conducte ale retelei de distributie a apei pe o distanta de aproximativ 3 km si se vor face extinderi in zonele noi ale orasului – Sarmas, Gradina Poporului etc.- pe 13,2 km. In ceea ce priveste canalizarea, vor fi inlocuiti 7,7 km de conducte in zonele cu probleme (Centru, Dumbrava Nord, Dumbrava 1 si 2) si va fi introdus sistem de canalizare pe 12,3 km. De asemenea, se va realiza etapa a doua la statia de epurare si va fi reabilitata statia de tratare a apei Varsolt.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *