Starea de alertă s-a prelungit: Interzis la nunți, liber la activități culturale

0
2042

Guvernul a prelungit starea de alertă pentru încă o lună dar va permite organizarea unor evenimente. Rămân interzise nunțile și botezurile, în schimb se4 vor5 putea organiza așa numite evenimente-test. Concret, e vorba de evenimente sportive, culturale sau artistice cu depășirea capacității de 50% a spațiilor ce le vor găzdui. Accesul va fi permis doar pentru persoanele vaccinate, se află în perioada cuprinsă între a 15 și a 90 a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2 sau prezintă rezultatul unui test RT-PCR, nu mai vechi de 72 de ore, sau a unui test antigen.

„Nu împărțim populația în vaccinată sau nevaccinată. Nu vrei să te vaccinezi, te testez”, a declarat șeful DSU, secretarul de stat Raed Arafat.

Permise vor fi și pelerinajele sau procesiunile religioase, autoritățile eliminând restricţia legată de domiciliul participanților. Va fi obligatorie însă respectarea măsurilor de protecție sanitară anti-COVID-19.

Pe de altă parte, se menține interdicția privind organizarea de petreceri, nunți, botezuri sau aniversări, atât în spațiile închise cât și în cele deschise, publice sau private.

LĂSAȚI UN MESAJ

NOTA: sunt interzise injuriile, incitarile la ura ori violenta, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Publicatia „Graiul Salajului” nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revenind integral autorului comentariului.

Orice persoana care se considera prejudiciata de continutul unui comentariu, are posibilitatea sa solicite stergerea comentariului respectiv, in baza unei cereri in acest sens, transmise pe adresa de email a redactiei, graiulsj@unisys.ro.

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.