Stare de alerta: Amenzi mari pentru nepurtarea mastii de protectie

In contextul starii de alerta, Guvernul Romaniei si Departamentul pentru Situatii de Urgenta au transmis sambata, 16 mai, raspunsuri pentru unele intrebari.
In ceea ce priveste terasele:
"In legea aprobata de Parlament exista o prevedere care permite redeschiderea teraselor. Se deschid terasele in perioada starii de alerta ?
NU. Terasele raman inchise in perioada starii de alerta, potrivit Hotararii nr. 24 a CNSSU si anexei atasate. Legea nr. 55/2020 privind unele masuri pentru prevenirea si combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 (publicata in Monitorul Oficial nr.396 din 15 mai 2020) prevede la articolul 8, alin. 2 posibilitatea deschiderii teraselor, nu obligatia".
Amenda uriasa pentru nepurtarea mastii!
Grupul de Comunicare Strategica a transmis un document de intrebari si raspunsuri cu privire la starea de alerta. Amenda pentru persoanele care nu poarta masca este cuprinsa intre 500 de lei si 2500 de lei.
"Purtarea mastii care acopera nasul si gura este obligatorie incepand cu 15 mai 2020 in spatiile comerciale, mijloacele de transport in comun, la locul de munca si in alte spatii inchise, potrivit anexei "Masuri de prevenire si control a infectiilor aplicabile pe durata starii de alerta", atasata Hotararii nr. 24 a CNSSU. Persoanele care nu respecta obligatia de a purta masca in spatiile mentionate pot fi sanctionate contraventional in baza Legii nr. 55/2020 privind unele masuri pentru prevenirea si combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 (publicata in Monitorul Oficial nr.396 din 15 mai 2020) raportat la art.65 lit.h, respectiv "nerespectarea de catre persoane fizice a masurilor individuale de protectie a vietii" se sanctioneaza cu amenda intre 500 de lei si 2500 de lei", conform Grupului de Comunicare Strategica.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *