Ștafeta omagială Invictus își continuă traseul spre Gorgana

Purtătorii Ștafetei Invictus, organizată în memoria revoluționarului pașoptist Simion Bărnuțiu, și-au reluat, astăzi, deplasarea către Monumentul de la Gorgana, locul în care marele cărturar s-a stins din viață, în 28 mai 1864.

Startul celei de-a doua zile a fost dat la ȘGimnazială “Simion Bărnuțiu” Zalău, cu un moment festiv desfășurat în curtea instituției de învățământ, la care au luat parte reprezentanți ai Consiliului Județean Sălaj, primarul municipiului Zalău, Ionel Ciunt, voluntari Invictus, elevi și cadre didactice.

Ștafeta a fost purtată de echipa formată din reprezentantul Invictus, Daniel Magdaș, și patru elevi ai Școlii “Simion Bărnuțiu”, până la Liceul cu Program Sportiv “Avram Iancu” Zalău, de unde a fost preluată de un alt echipaj de tineri alergători, în frunte cu atleta Paula Todoran, pentru a fi dusă mai departe, peste Meseș, până la Românași.

Sâmbătă, 28 mai, voluntarii vor alerga pe următorul traseu, până în vârful Dealului Gorgana, pentru ca duminică, 29 mai, cei 24 de elevi participanți la această acțiune omagială să parcurgă împreună ultimele sute de metri ale ștafetei, până la Monumentul de la Gorgana.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut