SRI face angajări: „Nu vei purta pelerină, dar vei avea ocazia să realizezi lucruri mărețe”

Serviciul Român de Informații (SRI) a anunțat, pe Facebook, că face noi angajări, căutând atât personal civil, cât și militar.

”Nu vei purta pelerină, dar vei avea ocazia să realizezi lucruri mărețe. Poți face primul pas către o carieră în SRI aplicând pentru unul din locurile dedicate din instituțiile de învățământ civile și militare”, e mesajul postat de SRI.

Serviciul Român de Informații caută specialiști IT&C. Potrivit descrierii postului, ofițerul specialist IT&C are misiunea de a identifica soluții pentru o serie de provocări tehnologice, de la dezvoltarea unor instrumente software, a sistemelor informatice enterprise și oferirea de soluții bazate pe platforme hardware, până la proiectarea, administrarea și întreținerea rețelelor de comunicații, în conformitate cu cele mai noi standarde existente pe piață.

E nevoie și de ofițeri operativi și analiști. Ofițerul operativ are misiunea importantă de a culege informații și pentru aceasta trebuie să își poată crea acces în mediile cu relevanță pentru securitatea națională. La baza activității se află abilitatea de a recruta o persoană și de a o convinge să furnizeze informații importante. Pentru a performa în această activitate, ofițerii operativi trebuie să găsească semnificațiile ascunse în detalii aparent minore, să aibă o bună cunoaștere a limbajului non-verbal și o înțelegere fină a psihologiei umane.

SRI are nevoie și de specialiști lingviști. Aceștia își folosesc cunoştinţele valoroase şi curiozitatea prin implicarea în activităţi de analiză a unor evenimente, culturi şi tradiţii sau activităţi de traducere a unor materiale (audio, video, scrise) dintr-o limbă străină în limba română. În plus, după caz, oferă suport lingvistic colegilor din alte structuri.

Pe lista posturilor disponibile figurează și luptător antiterorist. Conform descrierii, luptătorul antiterorist are misiunea de a proteja România de ameninţările teroriste, aspect care incumbă necesitatea pregătirii sale temeinice, sub caracter continuu, şi specializării sale pentru executarea în condiţii optime a misiunilor specifice ale Serviciului Român de Informaţii. Activitatea luptătorului antiterorist presupune, pe lângă excelente abilităţi de natură acţională, şi un efort psihologic intens. Luptătorul trebuie să fie o persoană activă, dinamică, cu un control comportamental evident şi cu o capacitate de mobilizare şi adaptare rapidă la diverse situaţii. Totodată, trebuie să aibă abilităţi de comunicare, spirit de echipă şi să dovedească un bun control al stărilor emoţionale, toleranţă la stres, asumarea responsabilităţii şi dorinţa de autoperfecţionare

Candidaţii interesaţi se pot înscrie în procesul de selecţie prin transmiterea unui CV la adresa de e-mail [email protected] cu precizarea, în corpul e-mail-ului, a localităţii unde le este mai facilă contactarea de către un reprezentant HR al SRI.

“Pentru siguranţa dumneavoastră, dar şi pentru asigurarea securităţii procesului de selecţie, vă recomandăm ca depunerea candidaturii şi comunicarea cu instituţia noastră să se realizeze doar când vă aflaţi pe teritoriul naţional. Acest lucru nu exclude posibilitatea ca în timpul procesului de selecţie să puteţi călători în străinătate”, precizează SRI.

Vor fi contactate doar persoanele considerate potrivite în urma evaluării candidaturii.

Întreaga ofertă educațională este disponibilă AICI

sursa foto: Facebook/SRI

About Author

One Reply to “SRI face angajări: „Nu vei purta pelerină, dar vei avea ocazia să realizezi lucruri mărețe””

  1. no…daca nu se mai da parpalac ca in filmele lui Sergiu Nicolaescu nu ma inscriu 🙂 adevarul istoric este ca multi au intrat in securitate doar pentru ca se dadea un pardesiu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *