Spune NU sacoșelor de plastic!

Spune NU sacoșelor de plastic!

Asociația de Dezvoltare Intercomunitară “ECODES” Sălaj a derulat, zilele trecute, o nouă campanie de conştientizare, intitulată „Spune NU sacoșelor de plastic”.

O primă acțiune s-a desfăşurat vineri, la Școala Gimnazială „Corneliu Coposu”, în prezenţa a peste 100 de elevi din clasa I. Mesajul a fost acela de a reduce, în viitor, cantitatea de plastic din natură.

Activitățile au continuat apoi în stradă, unde reprezentanţii ADI “ECODES” Sălaj au împărţit zălăuanilor sacoşe din material textil, înlocuindu-le pe cele din plastic, informând în acelaşi timp populaţia despre importanţa eliminării acestor pungi.

Cea de-a treia parte a campaniei de conștientizare s-a desfășurat la Zalău Value Centre, unde copiii de la mai multe instituţii de învăţământ s-au întrecut în a colora și desena pe sacoşe din material textil, fiind răsplătiți cu diverse produse din materiale reciclabile şi reutilizabile.

Și adulţii prezenți vineri la mall au primit sacoșe din material textil și informații utile despre importanța renunțării la pungile din plastic.

“Ne dorim să încurajăm crearea unui obicei sănătos, acela de a reduce cantitatea sacoşelor din plastic. Decât să folosim timp de 20 de minute pungi de plastic, ce pot deveni extrem de nocive pentru mediul înconjurător, mai bine apelăm la sacoşele de material textil, care au şi o durată de utilizare mult mai mare”, e mesajul transmis de ADI “ECODES” Sălaj.

Plasticul are un interval de descompunere cuprins între 10 şi 1.000 de ani, dar nu dispare, ci se transformă în microparticule de plastic, iar acestea sunt nocive pentru mediul înconjurător. Folosirea sacoşelor din material textil în detrimentul celor de plastic este una dintre soluţiile salvării mediului înconjurător.

About Author

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *