noiembrie 30, 2022

Spune că legea votului prin corespondenţă işi va face treaba la parlamentare, iar la prezidenţiale vom avea alta

Copreşedinte al PNL Sălaj, deputatul Lucian Bode a ţinut să-i felicite vineri pe PSD-iştii care au înţeles necesitatea votului prin corespondenţă şi de ce este nevoie de acest proiect legislativ, dar şi să critice atitudinea UDMR şi ALDE faţă de această lege adoptată săptămâna trecută.
 “Votul prin corespondenţă, adoptat în această săptămână, era o obligaţie a Parlamentului României faţă de diaspora şi un angajament pe care PNL a înţeles să-l respecte, iar adoptarea lui a fost o victorie pentru românii din străinătate şi pentru libertăţile cetăţeneşti. Sperăm că această victorie nu va fi umbrită de demersuri la Curtea Constituţională, demersuri care nu pot avea decât consecinţa întârzierii aplicării legii. În opinia noastră, chiar dacă UDMR şi ALDE contestă acest lucru, legea e constituţională şi ar fi păcat ca românii din diaspora să nu poată vota prin corespondenţă la anul pentru că legea nu s-ar adopta în termen util. Deşi forma actuală a Legii Votului prin Corespondenţă este aplicabilă doar la parlamentare, şi este una imperfectă, stop_coloana important este că se face un prim pas. Prioritatea constă în asigurarea posibilităţii de a se vota prin corespondenţă în 2016. Alegerile prezidenţiale sunt peste patru ani, timp suficient pentru a modifica legea. Primul lucru pe care îl vom face atunci când vom avea majoritatea în Parlament va fi să extindem posibilitatea de aplicare a votului prin corespondenţă pentru celelalte tipuri de scrutin. Ne vom asigura, astfel, că în 2019, oriunde s-ar afla, românii nu vor mai îndura umilinţe ca să-şi aleagă preşedintele. 
 Faptul că PSD a acceptat să voteze legea, chiar şi în forma actuală, după ce a blocat flagrant votul românilor din străinătate în 2014, reprezintă o reparaţie morală pentru românii din diaspora şi o victorie de etapă a PNL”, a spus Lucian Bode. 

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *