ianuarie 28, 2023

Sprijinul financiar de la stat pentru prima impadurire se lasa greu adus in Salaj

Cererile prentru accesarea schemei de ajutor de stat “Sprijin pentru prima impadurire si crearea de suprafete impadurite” pot fi depuse pana la data de 6 octombrie, iar valoarea maxima acordata pentru un proiect este de 7 milioane de lei, a anuntat luni Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura. Alocarea financiara totala pentru sesiunea a doua din acest an este de 50 de milioane de euro.

“nainte de depunerea cererii de sprijin, solicitantii trebuie sa parcurga etapele de identificare a suprafetelor care urmeaza a fi impadurite, de elaborare a proiectului tehnic de impadurire si obtinerea avizului tehnic de impadurire de la Garda Forestiera.
Potrivit lui Vasile Colcear, directorul Directiei Silvice Salaj, in sesiunea anterioara au fost realizate si depuse trei proiecte. Proiectant a fost inginerul silvic Bogdan Pop. “nsa nici unul dintre proiectele intocmite de el pentru Salaj nu a fost aprobat, din cauza punctajului insuficient. Bogdan Pop va reface proiectele si le va depune in aceasta sesiune.
Directorul Colcear spune ca in judet se impaduresc suprafete mici, care nu obtin punctaj suficeint in cadrul acestei masuri. Suprafata minima care ar urma sa fie plantata cu puieti si care ar beneficia de ajutor de la stat trebuie sa aiba cel putin 0,50 hectare. Dar daca n-ai 5 – 6 hectare de impadurit, nu prea ai nici sanse sa se aprobe proiectul. Salajul are un sfert din suprafata cu paduri, fata de alte judete, din sud, care au suprafete si sub zece la suta cu padure. Iar asta cantareste, se pare, la acordarea punctajului.
Cererile de sprijin se depun la centrele judetene APIA, insotite de documentele solicitate in Ghidul solicitantului, iar selectia se va face conform Regulamentului de organizare si functionare a procesului de selectie si a procesului de verificare a contestatiilor aprobat de Ministerul Agriculturii si Dezvotarii Rurale.

 

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut