Conform negocierilor de aderare a tarii noastre la Uniunea Europeana, dupa trei ani o mare parte a sprijinului comunitar pentru agricultura este retras. Asa se face ca in anul 2010 mai multe ramuri ale agriculturii au ramas descoperite fiindca li s-au sistat subventiile. Printre acestea se afla si avicultura. Pentru a nu avea de suferit grav aceasta ramura in plina dezvoltare, a intervenit statul. Recent Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale a realizat un proiect privind ajutoarele de stat pentru bunastarea pasarilor din ferme. Proiectul include intervalul 2010-2013 si are alocate 360 de milioane de euro, din care pentru anul acesta 58,5 milioane (circa 250 milioane de lei)
Potrivit proiectului realizat de ministerul de resort pentru puii de carne vie vor putea fi accesate in acest an 46,6 milioane euro, pentru gaini ouatoare 5,5 milioane euro, restul pentru pui de curca, boboci de rata, boboci de gasca, etc. De remarcat faptul ca suma alocata aviculturii va creste anul viitor la 73,8 milioane euro, in 2012 la 98,7 milioane euro, iar in 2013 vor putea fi acordate 132,5 milioane euro.
Parerea fermierilor avicultori este ca suma de 360 de milioane euro nu-i suficienta pentru patru ani, dar este si ea o proptea,care deocamdata nu lasa avicultura sa se prabuseasca, precum alte sectoare zootehnice.