Sprijin pentru varstnicii din Simleu

Consiliul Local al orasului Simleu Silvaniei, in parteneriat cu Asociatia “Centrul de Ingrijire si Asistenta SILVANIA”, deruleaza, incepand cu data de 2 decembrie 2008, proiectul de sprijinire a varstnicilor din oras (si din localitatile apartinatoare) – “Din grija pentru parintii nostri” – pentru depasirea problemelor socio-medicale, specifice varstei a treia.
Proiectul este finantat de Uniunea Europeana in cadrul Programului “Coeziune Economica si Sociala – PHARE 2006 (componenta servicii sociale). Bugetul total al proiectului este de 138.000 de euro din care 124.200 provin din finantarea europeana, iar restul, din bugetul Consiliului Local. “Aceste fonduri vor asigura functionarea Centrului de Ingrijire, Asistenta si Recuperare Socio-Medicala pe durata unui an, precum si amenajarea si dotarea unei sali de kinetoterapie si a doua cabinete de consiliere medico-sociala”, ne-a declarat primarul Septimiu Turcas.
Potrivit declaratiilor sale, de serviciile centrului si a personalului angajat vor beneficia peste 10 persoane – care vor primi ingrijire si asistenta socio – medicala la domiciliu – iar alte 80 vor fi tratate in cadrul centrului, de pe strada Mihail Sadoveanu.
Pentru a putea sprijini cit mai eficient persoanele in virsta, initiatorii proiectului au angajat un asistent social, medici si asistenti medicali, precum si un kinetoterapeut si ingrijitori la domiciliu. “In momentul de fata, sunt aproape finalizate lucrarile de reabilitare si dotare ale Centrului de Ingrijire si, intre timp, am realizat si anchetele sociale pentru a depista cazurile care necesita asistenta. Pina la finele lunii acesteia, speram ca centrul sa devina functional”, a mai adaugat Turcas.

About Author

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *