Sprijin pentru reinsertia celor care sunt in somaj tehnic

Firmele care ii readuc la munca pe angajatii care au fost in somaj tehnic ar putea primi un ajutor de stat pe o perioada de trei luni.

rn

Statul va subventiona cu pana la 41,5 la suta din costurile salariale, sumele acordate reprezentand cuantumul maxim al contributiilor sociale.
Astfel, aceasta masura este in pregatire la Ministerul Muncii si va fi aplicata dupa ce se va incheia perioada de aplicare a somajului tehnic, a declarat in seara zilei de 25 mai, la Digi24, Ionel Danca.

rn

Noi masuri pentru perioada urmatoare

rn

"Sunt o serie de reglementari care au functionat pe perioada starii de urgenta si au continuat in starea de alerta, dar inceteaza la 1 iunie si trebuie prelungite sau inlocuite cu alte masuri. E vorba, de pilda, de mentinerea somajului tehnic pentru acele sectoare inca vizate de restrictii.
De asemenea, trebuie pregatite actele normative pentru mastile care trebuie distribuite catre persoanele vulnerabile, dar si pentru scoli", a mai precizat Danca.
"In momentul de fata suntem in elaborarea mai multor programe care fac parte din pachetul de relansare economica pentru perioada urmatoare si aici sunt mai multe domenii vizate.
Pentru piata muncii, pe de o parte, este necesara prelungirea masurii somajului tehnic intr-o serie de sectoare, in timp ce alte zone, care nu mai au restrictii, dar au dificultati cauzate de modul in care criza aceasta a distorsionat piata, au nevoie in continuare de sprijin pentru reinsertia celor care sunt in somaj tehnic.
Sunt zone unde companiile au inceput sa-si reia activitatea si reangajeaza persoanele care au fost in somaj tehnic.
Aici sunt sunt mai multe solutii pe care guvernul le pregateste si una dintre acestea este aceea de a sustine cel putin pentru o perioada de trei luni o masura de sprijinire a costurilor salariale pentru angajatii care au fost in somaj tehnic si se intorc la munca.
Aceasta forma de sprijin poate sa fie de pana la 41,5 la suta, cat insumeaza cuantumul contributiilor sociale si de sanatate pentru un angajat. Este o masura in pregatire la Ministerul Muncii, care va fi aplicata dupa ce se incheie dupa perioada de somaj tehnic", a explicat Ionel Danca

rn

Care este situatia la nivel de Salaj?

rn

La nivelul judetului nostru, potrivit reprezentantilor AJOFM Salaj, in luna aprilie 2020, un numar de 552 angajatori au solicitat somaj tehnic pentru 2665 de persoane, iar in perioada 1-20 mai au fost inregistrate 1545 de cereri pentru un numar de 9202 persoane.

rn

 

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *