Fata de 14 ani a fost violată în repetate rânduri, iar frații săi au suportat și ei abuzuri fizice și psihice din partea celui care ar fi trebuit să-i îngrijească. Acum, au nevoie de un acoperiș deasupra capului

În luna august, un caz șocant zguduia întreaga comunitate. Un tată, dacă mai poate fi numit astfel, a fost arestat preventiv după ce și-ar fi violat, în mod repetat, fiica de 14 ani.

Bărbatul este căsătorit și are patru copii. Soția lui era plecată la muncă în străinătate, iar copiii au rămas în grija bunicilor paterni.

Bărbatul, în vârstă de 42 de ani, locuia singur, într-un apartament din Zalău. Din când în când, trimitea mașina cu șofer pentru a o aduce pe fiica sa cea mare, în vârstă de 14 ani, la Zalău, unde o viola.

Ceilalți trei copii, o fată și doi băieți, nu au scăpat nici ei de abuzurile fizice și psihice ale tatălui.

Cumplita poveste a ieșit la iveală în luna iunie, după ce fata nu a mai suportat ororile la care o supunea propriul tată și a alertat autoritățile.

În 25 august, tatăl, a fost reținut de procurori, iar în 26 august, a fost prezentat Judecătoriei Zalău cu propunerea de arestare preventivă. A fost trimis după gratii pentru 30 de zile pentru săvârșirea infracțiunii de viol. Tot atunci, instanța a dispus încunoştiinţarea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sălaj, în vederea luării măsurilor legale de ocrotire faţă copiii minori. Ulterior, în data de 16 septembrie, la solicitarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Zalău, magistrații au prelungit mandatul de arestare preventivă pe o durată de încă 30 de zile, începând cu data de 25 septembrie 2022 până în data de 24 octombrie 2022, inclusiv. În prezent, bărbatul se află în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al IPJ Sălaj.

Apel umanitar pentru ca cei patru copii să aibă o locuință

Cei patru minori, cu vârste între 7 și 14 ani, locuiesc acum cu bunica paternă, care, potrivit Asociației „Grădina Omeniei”, nu mai dorește să-i găzduiască.

Pentru a-i crește, mama are nevoie de o locuință. Apelul umanitar a fost lansat în spațiul public atât de organizație, cât și de avocata fetei.

„O mamă și patru copilași au nevoie de ajutorul nostru. Copiii sunt topiți după îmbrățișările si dragostea mamei care, în sfârșit, a reușit să se apropie de copii după ce tatăl acestora a fost arestat pentru că și-ar fi violat propria fiică (14 ani), supunându-i si pe ceilalți frățiori la diverse abuzuri. În momentul de față, copilașii locuiesc cu bunica paternă care refuză să îi mai găzduiască. Am dori să îi ajutăm să rămână mereu aproape, în căsuța lor din care să nu îi scoată nimeni afară. Mama are nevoie de 20.000 euro pentru a cumpăra o casă cu 3 camere, într-un sat în care sunt sprijiniți de Primărie si de săteni mărinimoși. Urmează să apelăm și la Biserică pentru a ne sprijini în demersul nostru cu tot ce poate ajuta o femeie singură cu 4 copii nenorociți de propriul tată. Până în momentul în care mama va reuși să strângă suma de bani, este nevoie urgentă de 2 sobe, conectare la rețeaua de apă, mașină de spălat haine, frigider, cuptor cu microunde si lemne de foc. Copilașii au 7, 10, 13 și 14 ani. Atașez poze cu locuința care pentru ei ar putea însemna ACASĂ. Mulțumim!”, este mesajul transmis de avocata Anda Lungu și Asociația „Grădina Omeniei”.

Donațiile se pot face prin Asociația „Grădina Omeniei”, cu mențiunea “pentru casa Mariei” :

Conturi deschise la Banca Transilvania:
RON – IBAN – RO49BTRLRONCRT0640670001
EUR – IBAN – RO96BTRLEURCRT0640670001

PayPal: https://paypal.me/omenie2022?country.x=RO&locale.x=ro_RO

Revolut: RO17 BREL 0005 5164 4983 0100
Telefon 0742.161.241

sursa foto: Facebook, Anda Lungu