Sprijin de la ADR Nord-Vest pentru proiecte majore în municipiu

Agenţia de Dezvoltare Regională Nord-Vest anunță demararea proiectului intitulat “Sprijin la nivelul regiunii de dezvoltare Nord – Vest pentru pregătirea de proiecte finanţate din perioada de programare 2021-2027 pe domeniile mobilitate urbană (reşedinţe de judeţ), regenerare urbană (reşedinţe de judeţ) şi infrastructură rutieră de interes judeţean, inclusiv variante ocolitoare şi/sau drumuri de legatură (3D)” cu finanţare prin POAT 2014-2020.

Obiectivul general al proiectului, în valoare de peste 26 milioane de lei, îl reprezintă pregătirea de proiecte pentru perioada de programare 2021-2027 la nivelul regiunii de dezvoltare Nord-Vest, iar obiectivul specific este asigurarea capacităţii la nivel regional de a pregăti documentaţii tehnico-economice pentru aceste proiecte.

La nivelul Regiunii de Dezvoltare Nord-Vest, vor fi elaborate 18 documentaţii tehnico-economice, din care 3 vizează Zalăul.

Municipiul va beneficia de fonduri nerambursabile pentru elaborarea documentațiilor tehnico – economice pentru modernizare coridor de mobilitate str. Valea Miții – str. M. Eminescu, regenerare urbană zona CET Zalău, servicii de elaborare studiu de oportunitate pentru achiziție autobuze electrice.

Documentațiile elaborate vor sta ala baza pregătirii unor cereri de finanțare în cadrul POR 2021 – 2027.

Valoarea estimată a finanțării nerambursabile acordată municipiului Zalău pentru cele trei documentații este 2.392.204,85 lei. Valoarea estimată a contribuției locale este 48.820,51 lei, spun reprezentanții primăriei.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată.