Sportivii din toată țara, invitați să promoveze vaccinarea

Ministerul Tineretului și Sportului, alături de ministrul și campionul paralimpic Eduard Novak, ca inițiatori, lansează campania media „Campioni pentru viață”, cu scopul de a îndemna populația la vaccinare, cu sprijinul celor mai mari sportivi în viață ai României. Campania se bazează pe mesajele și testimonialele acestora.

“Astăzi, în România, la fiecare trei minute, o persoană este răpusă de coronavirus. În ultimele săptămâni, țara noastră a doborât toate recordurile negative în privința numărului deceselor, raportat la un milion de locuitori. Cauza acestei situații este că numai 30% din populație a înțeles că vaccinarea este singura metodă de protecție împotriva virusului, fapt care ne costă sute de vieți în fiecare zi. Până în prezent, numărul deceselor din cauza pandemiei ar putea constitui populația unui întreg municipiu. Doar prin vaccinare putem reduce numărul de decese și pune capăt pandemiei. Astăzi, în România, vaccinarea nu mai este o chestiune de preferință sau de opinie. Vaccinarea poate face diferența între viață și moarte. Având în vedere răspândirea actuală a pandemiei, există o mare probabilitate ca fiecare persoană nevaccinată, care nu a trecut prin boală, să contacteze virusul, cu consecințe imprevizibile, dintre cele mai grave. Campania Ministerului Tineretului și Sportului este motivată de această situație dramatică. Elita sportivă a României a înțeles acest pericol și a decis să acționeze, într-una dintre cele mai importante cauze pentru care a luptat vreodată”, este mesajul inițiatorilor.

„Campioni pentru viață” se va derula pe platformele de comunicare și socializare ale Ministerului Tineretului și Sportului, ale ministrului și campionului paralimpic Eduard Novak, pe  pagina de Facebook dedicată acestui scop, precum și în mass media.

Am luat decizia de a demara această campanie pentru că suntem aproape de catastrofă și nu putem rămâne indiferenți. Nimeni nu este la adăpost, iar pericolul este prea mare ca să așteptăm până când va fi prea târziu. În orice clipă, cineva drag nouă se poate îmbolnăvi, iar boala ni-l poate lua pentru totdeauna. Nu există risc mai mare decât moartea! Nu există soluție mai la îndemână decât vaccinul! Aceasta este realitatea și trebuie să o acceptăm, rațional și responsabil, și să-i ajutăm și pe alții să înțeleagă. Sunt onorat să am alături de mine, în această cursă pentru viață, pe unii dintre cei mai valoroși sportivi ai României, adevărate modele de curaj, de conduită, de responsabilitate. Este una dintre cele mai importante lupte la care am participat vreodată și o facem cu dorința de a da curaj și încredere și semenilor noștri, de a salva cât mai multe vieți și de a readuce normalitatea mai aproape de noi toți. Mulțumesc Televiziunii Române pentru că a înțeles importanța și miza acestei campanii, devenind principalul nostru partener media, și invit toate trusturile media să ni se alăture. Avem nevoie de dumneavoastră, pentru ca acest mesaj să ajungă la cât mai multă lume”, spune Eduard Novak, Ministrul interimar al Tineretului și Sportului.

Până în prezent, s-au alăturat campaniei, alături de inițiatori, sportivii Gabriela Szabo (atletism), Doina Melinte (atletism), Ana Maria Brânză (scrimă), Victor Hănescu (tenis de câmp), Eva Tofalvi (biatlon), Robert Glință (natație), Bernadette Szoc (tenis de masă), Marian Drăgulescu (gimnastică), Florin Bratu (fotbal), Lucian Sânmărtean (fotbal), Marius Niculae (fotbal), Alexandru Gordaș (rugby), Tudor Boldor, Constantin Pristăvița și Vasile Bălan.

Numeroși alți mari sportivi și-au manifestat deja intenția de a se alătura campaniei “Campioni pentru viață” și urmează să participe la înregistrarea mesajelor pe care doresc să le transmită: Elisabeta Lipă (canotaj), Camelia Potec (natație), Elizabeta Samara, (tenis de masă), Daniela Dodean Monteiro (tenis de masă), Adina Diaconu (tenis de masă), Ovidiu Ionescu (tenis de masă), Gina Gogean, (gimnastica), Nicoleta Ancuța Bodnar (canotaj), Simona Genina Radiș (canotaj), Marius Vasile Cozmiuc (canotaj), Ciprian Tudosă (canotaj), Mihăiță Vasile Țigănescu (canotaj), Mugurel Vasile Semciuc (canotaj), Ștefan Constantin Berariu (canotaj), Cosmin Pascari (canotaj), Bogdan Lobonț (fotbal), Simona Amânar (gimnastică), Adrian Șulcă (judo) și Loredana Ohai (judo).

Promovarea campaniei se va derula în întregime cu titlu gratuit, atât din partea sportivilor, cât și a platformelor media care se vor alătura acestui demers. 

Inițiatorii invită toți sportivii României să se alăture acestei campanii.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *