decembrie 1, 2022

Sporting Zalău, noua echipă a oraşului

În timp ce FC Zalău este deja cu un picior şi jumătate în groapă, în municipiu a apărut o nouă echipă de fotbal. Chiar în zilele trecute, la DJST Sălaj au fost depuse toate actele pentru formarea unei asociaţii sportive care se numeşte Sporting Zalău. “Au fost depuse toate actele la DJST Sălaj şi am eliberat Certificatul de Identitate Sportivă, pe baza căruia AS Sporting Zalău poate participa la competiţiile locale şi judeţene”, ne-a informat Adrian Fărcaş, directorul executiv de la DJST Sălaj.

Din asociaţie fac parte patru persoane, printre care se regăseşte şi Alin Demle, care în ultima perioadă a fost acţionar la FC Zalău. O altă persoană care în sezonul trecut a avut tangenţe cu FC Zalău, fiind pentru câteva zile director executiv va face parte din conducerea de la AS Sporting Zalău, este vorba de Doru Matei, în timp ce Alin Pop şi Ioan Criste sunt celelalte două persoane din cadrul asociaţiei. 

Dacă demersurile asociaţiei sportive s-au şi făcut, să mai spunem că acum urmează ca AS Sporting Zalău să solicite un loc în Liga a IV-a Sălaj. Acest lucru rămâne de văzut dacă se va şi putea, în condiţiile în care vinerea viitoare, pe 28 iulie are loc Adunarea Generală de la AJF Sălaj, iar pe ordinea de zi acest subiect încă nu se află. “Noua asociaţie sportivă şi-a exprimat dorinţa de a evolua în Liga a IV-a, însă eu ca preşedinte de AJF Sălaj nu pot să hotărăsc de unul singur. Sunt nişte regulamente care trebuie respectate. La Adunarea Generală se va şti cu exactitate”, stop_coloana a spus preşedintele AJF Sălaj, Daniel Sabou.

Cât despre noua echipă, să spunem că ar urma să fie susţinută de autorităţile locale doar după ce va evolua într-o competiţie naţională, având în vedere că   aşa permite regulamentul comisiei de evaluare şi selecţie a proiectelor sportive.

Din câte se pare, Sporting Zalău va avea şi un antrenor cu experienţă, urmând ca în perioadă următoare să îşi formeze un lot cu care să se bată la promovarea în Liga a III-a încă din sezonul viitor. Asta dacă va fi acceptată în Liga a IV-a.

Din păcate, cei care au de suferit din toate cele întâmplate în ultimele săptămâni sunt iubitorii fotbalului din Zalău şi chiar din Sălaj, având în vedere că judeţul nostru va deveni unul dintre cele patru din ţară care nu are nici măcar o echipă de fotbal înscrisă într-o competiţie naţională. Această pauză fără fotbal  într-un eşalon superior va putea dura câţiva ani, perioadă în care jucătorii care termină junioratul la echipele din judeţ nu vor avea continuitate!  

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *