Sport Club Municipal Zalau se dezvolta

Sedinta Ordinara a Consiliului Local Municipal Zalau din 30.04.2020 a dezbatut Hotararile puse in discutie in cadru on line cu cei 21 de consilieri .

rn

Sedinta a fost condusa de viceprimarul Mun. Zalau, Teodor Balajel si punctata de interventiile primarului Ionel Ciunt.Pe rand s-au adoptat toate cele 16 Hotarari cu interventiile obiective ale unor consilieri.
Au fost obtinute avize in unanimitate de la Comisia Economica, Comisia Urbanism, Comisia Administratie Publica, Juridica si Relatii Cetateni ,Comisia Sanatate, Cultura si Comisia Drepturilor Omului.
In principal s-au dezbatut Hotararile propriu zise, adoptate toate.
1.Aprobare PUZ, Complex sub egida Eparhia Piatra Craiului, domeniu scolar,str.Closca, cladire administrata de Eparhie-ramura scolara.
2.Modificari Anexa 2, referitor la Regulamentul Administratiei Domeniului Public. A fost dezbatuta modalitatea de solutionare a platilor efectuate la parcari, restituire sau prelungire timp. Consilierul Bancea a intervenit si a solicitat ca sa se cunoasca din timp planul de demolari garaje. In replica Balajel a afirmat ca aceasta se va rezolva in functie de primirea fondurilor pentru aceste programe de investitii.Aceste lucrari se fac prin firma Citadin.
De asemenea Crisan Dana a cerut explicatii referitor la parcari, primarul Ciunt a spus ca amendamentul Labo se va aplica, pretul cel mai mic la licitatii. De altfel Labo a mai adus in discutie scaderea Tva si incetinire taxe din lipsa activitate. Primarul a mai spus ca ,in avans la discutie , va fi valoarea sumei de 35,6 lei la masa servita pentru Centru Social de Urgenta.
3.A fost retras de pe ordinea de zi acest proiect.Dupa situatia de urgenta.
4.Aprobare constructii pe sttr. Sarmas-Zalau, iesiri in strade pe 2 parti.
5.Aprobare PUZ, str. Coposu nr 73A, Complex Constructii.
6.Aprobare executie bugetara pe primul trimestru 2020.A fost explicat de viceprimar ca se refera la venit propriu, functionare si dezvoltare.Incasarile sunt doar de 76,6, cauze de pandemie, intreruperi lucru.S-a intervenit de la o consiliera cu precizarea despre aviz DSP la substante folosite la dezinfectie in zalau, au avize, au aprobari conforme?, lucru explicat de Balajel, clorul folosit nefiind daunator oamenilor, s-au respectat procedurile.
Primarul Ciunt a intervenit spunand ca oricum va fi o evaluare in trim.II.
La acest punct au fost 5 voturi impotriva.
Celelalte hotarari, pana la 16 la numar, au trecut pe banda rulanta , consilierii votand pe e-mail fiind adoptata astfel ordinea de zi care se gaseste de fapt si pe pagina Primariei Zalau si sedinta pe youtube.

rn

In privinta cuprinderii la clubul Primarie Zalau- SCM – a inca 3 ramuri sportive, respectiv volei, judo, carate pe langa cele 7 existente : fotbal, lupte, box, tenis, tenis de camp, atletism,handbal, consilierii au votat in unanimitate.Totusi voci s-au ridicat pentru criticarea sau laudarea situatiei de fapt la 30.04. 2020, o singura ramura functionala- fotbal .

rn

Chereches Doru : "Nu reusim sa facem performanta cu cluburi conduse politic.Infrastructura sportiva nu este folosita pentru cetateni :pista stadionului, sali, alte locuri pentru sport. Facem sport de performanta sau sport de masa ? Insanatosirea cetatenilor se face si prin sport.Echipa de volei sa nu fie formata din cetateni straini! Trebuie sa fie din Salaj. Sa ne reprezinte ! Nu trebuie adusi din alte judete ca sa fim la fotbal pe ultimul loc !Cum s-au introdus atunci la infiintare ramurile fara volei ?.
A raspuns Balajel: "La acea ora aveam club de volei. Nu stim la noul club obiectivele.Nu scuz pe nimeni , situatiile prezentate au fost verificate la timpul lor."Primarul Ciunt a adaugat ca este "proiect de lege ca Directiile de Sport din judete sa fie preluate de Consiliile Judetene si cluburile de Primarii, cu finantari si programe."

rn

Consilierul Dinu Iancu Salajanu a spus ca se deviaza sportul spre politic.
"Mai bine ar fi manageri numiti oamenii din sport.Nu regasim fotbalisti cu nume din judet in nici o structura actuala a Primariei.Nu putem lasa sportul pe mana neprofesionistilor.Ce vrea acest club?Nu regasim nume ca Streang, Ciontos ori Vlaicu , la volei.Sa vedem performanta ,nu politica".

rn

Au mai fost atacuri referitoare la unele nume din actualul SCM Zalau, vizionari la alte cluburi si "reinventati "de actualul mediu politic, la faptul ca banii multi sunt folositi de un numar restrans de persoane , fara performanta sportiva, uneori umilitoare. Nu este clara diferenta intre performanta, sport de masa si modul diferit de expunere in rapoarte si avize de la infiintare club si pana acum.Cum de fapt nu se va sti nici la alocarea bugetelor respective. Cum de fapt nu se va sti de ce salile de sport din Municipiul Zalau, apartinand de Primaria Zalau , sufera de la folosire pana la aprobare de o stufoasa foaie de parcurs !

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *