septembrie 29, 2023

Spitalul promovează spălatul pe maini

0

Cu prilejul Zilei Internaţionale a igienei mainilor, Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău participă la evenimentul internaţional „Salvează vieţi, spălandu-te pe maini”, iniţiat de Organizaţia Mondială a Sănătăţii, perioada 23 – 27 mai.
Pentru prevenirea transmiterii infecţiilor nosocomiale, Spitalul Judeţean a mărit numărul de chiuvete pentru spălatul mainilor şi a montat mai multe dozatoare cu soluţie dezinfectantă. Personalul medical al spitalului participă in această perioadă la un training pri-vind igiena mainilor, susţinut de medici şi asistente din Marea Britanie, in cadrul colaborării pe care il are spitalul zălăuan cu Fundaţia Medical Support in Romania. Echipe de specialişti vizitează spitalul pentru a verifica şi promova respec-tarea regulilor de igienă a mainilor. Echipa foloseşte un aparat cu ultraviolete care testează cat de bine s-au spălat persoanele respective pe maini. De asemenea, pe holurile spitalului au fost lipite 350 de afişe cu principalele cinci momente in care este obligatoriu să ne spălăm pe maini.
Spitalul din Zalău este unul din cele trei spitale din Romania care participă la evenimentul de promovare a spălatului pe maini, alături de alte 13.226 de spitale din 153 de ţări.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: [email protected]

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut