Spitalul Județean reziliază contractul cu proiectantul pentru extinderea unității medicale

1
1316

Lucrarea privind extinderea Ambulatoriului și a Blocului Operator de la Spitalul Județean de Urgență Zalău nu va fi gata prea curând, după ce conducerea unității medicale a decis să rezilieze contractul cu proiectantul. Motivul îl reprezintă nerespectarea obligațiilor asumate de către firma S.C. SPIRI COM S.R.L, cea care a câștigat licitația, în 2019.

„La începutul anului 2017, conducerea Spitalului Județean de Urgență Zalău a prevăzut pe lista proiectelor de dezvoltare a unității medicale și extinderea ambulatoriului, spitalizării de zi și a Blocului Operator. Procedura de selecție a proiectantului a avut loc în perioada 24 iulie-2 august 2018, în urma căreia Comisia a atribuit contractul către S.C. PRONET S.R.L. Zalău, societate care a semnat documentul doar în 16 noiembrie 2018. În 23 mai 2019, contractul a fost reziliat cu acordul ambelor părţi. Procedura de achiziție publică a fost reluată în 1 octombrie 2019, contractul cu ofertantul câștigător – S.C. SPIRI COM S.R.L. București – fiind încheiat în 24 octombrie 2019. Faza de elaborare a proiectului pentru autorizarea executării lucrărilor, cu obținerea autorizațiilor şi avizelor necesare a fost de maxim 40 de zile de la semnarea contractului, adică până în 4 decembrie 2019. Cu toate acestea, S.C. SPIRI COM S.R.L. a obținut avizul DSP abia în 6 ianuarie 2021. Ȋn data de 5 iunie 2021, prestatorul a depus la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Sălaj documentația pentru avizare ISC, însă, în 7 iulie 2021, ISU Sălaj a respins avizarea, constatând 26 de deficiențe. Pe cale de consecinţă, pentru neîndeplinirea obligaţiilor contractuale de către prestator, în 7 iulie 2021 s-a decis rezilierea Contractului de proiectare încheiat cu S.C. SPIRI COM S.R.L. București”, spun reprezentanții celei mai mari unități medicale din județ.

Consiliul Judeţean urmează să preia acest proiect și să îl integreze într-unul mai amplu, pe care îl derulează pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău.

„Avem încredere că în viitorul apropiat și cu sprijinul Consiliului Județean Sălaj, acest proiect extrem de important pentru sistemul de sănătate sălăjean va prinde contur, pentru a putea, astfel, să facilităm accesul pacienților la servicii medicale de şi mai înaltă calitate”, au adăugat reprezentanții spitalului.

Președintele Consiliului Județean Sălaj, Dinu Iancu Sălăjanu, spune că, după preluarea acestui proiect de către administrația județeană, în aproximativ 6 luni vor fi elaborate toate actele necesare pentru a putea solicita fonduri europene pentru finanțarea investiției, fie prin PNRR, fie prin POR.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

NOTA: sunt interzise injuriile, incitarile la ura ori violenta, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Publicatia „Graiul Salajului” nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revenind integral autorului comentariului.

Orice persoana care se considera prejudiciata de continutul unui comentariu, are posibilitatea sa solicite stergerea comentariului respectiv, in baza unei cereri in acest sens, transmise pe adresa de email a redactiei, graiulsj@unisys.ro.

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.