septembrie 23, 2023

Spitalul Judeţean va avea ”nivel de competenţă mediu”

0

Proiectul de clasificare a competenţei va fi valabil de la sfarşitul lunii octombrie prin ordin al ministrului sănătăţii.
Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău se află la un nivel de competenţă mediu, conform criteriilor de clasificare a spitalelor din Romania prevăzute in proiectul elaborat de ministrul Sănătăţii, Cseke Atilla, care va intra in vigoare din noiembrie. Acest proiect vizează competenţele unităţilor spitaliceşti, procedurile de direcţionare ale pacienţilor in sistem, dar şi strategia de dezvoltare a spitalelor. De asemenea, criteriile de clasificare ţin cont şi de raza administrativ-teritorială pe care se pot interna pacienţii.
Sistemul de clasificare a spitalelor elaborat de ministrul sănătăţii cuprinde cinci categorii. Categoria I reprezintă nivelul de competenţă foarte inalt. Categoria a II-a este nivelul de competenţă inalt, categoria a III-a reprezentand un nivel de competenţă mediu. Categoria a IV-a este nivelul de competenţă bazal al spitalelor, iar ultima categorie, a V-a, reprezină nivelul de competenţă limitat.
In conformitate cu datele furnizate de spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău, instituţia se află pe nivelul al III-lea in clasificarea pe nivelul de competenţă, nivel de competenţă mediu. Unitatea are un număr de 753 de paturi şi poate deservi şi pacienţi din judeţe limitrofe, potrivit purtătorului de cuvant Mariana Ortelecan.
Spitalul orăşenesc din Jibou se află la nivelul IV, respectiv cel bazal, cu un număr de 105 paturi şi aici fiind inregistraţi pacienţi din alte judeţe.
In privinţa Spitalului orăşenesc din Şimleu-Silvaniei, reprezentanţii unităţii nu au putut preciza la cel nivel de clasificare se află această unitate.
Acest proiect vizează identificarea nevoilor de finanţare ale fiecărei unităţi spitaliceşti in parte, dar şi posibilitatea realizării unei strategii de dezvoltare a spitalelor.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut