Managerul Spitalului Judetean de Urgenta Zalau, Ioan Muresan, anunta inchiderea Centrului de hemodializa, una dintre cauze fiind si scandalul pe care il fac locuitorii din zona, nemultumiti ca la parterul blocului lor functioneaza o sectie de spital.
Revenit la conducerea Spitalului Judetean de Urgenta Zalau, managerul Ioan Muresan anunta ca zilele Centrului de Hemodializa din cadrul spitalului sunt numarate. „Centrul nu mai poate functiona. Acolo este nevoie de foarte multi bani si de foarte multe investitii, pe care nu le putem face nici daca am vrea” – ne-a declarat managerul, referindu-se la faptul ca locuitorii din zona nu mai vor sa accepte ca in blocul lor sa functioneze o sectie de spital. „Avem nevoie de avizul lor si daca vrem sa schimbam o usa si este clar ca nu ni-l vor da avand in vedere scandalul pe care-l fac in ultima vreme”, a explicat Ioan Muresan. Locatarii acuza faptul ca centrul constituie o sursa de infectare pentru cei din zona, dar sunt nemultumiti de felul in care se face transportul bolnavilor (pe trotuar, in vazul copiilor care se joaca acolo).
In plus, managerul Spitalului Judetean a subliniat si faptul ca centrului ii expira luna aceasta avizul din partea Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, o comisie din partea acestei institutii aflandu-se chiar azi la Zalau pentru a reevalua situatia. Din partea Ministerului Sanatatii centrul are aviz de functionare pana la sfarsitul anului, termen pana la care pacientii hemodializati inca acolo (peste 40) trebuie transferati catre alte centre.
Schimbare brusca de situatie
Anuntul managerului Ioan Muresan vine la doar o saptamana dupa ce directorul medical al spitalului, dr.Maria Tilea (care a asigurat conducerea interimara a institutiei pe durata concediului medical al acestuia), a declarat ca intentioneaza reautorizarea Centrului de hemodializa, astfel incat acesta sa functioneze si anul viitor. Motivul invocat de dr. Tilea: refuzul pacientilor de a se transfera la alt centru.