Solicitarea primarului Andrei Varga de a nu i se inchide spitalul nu are incă răspuns.
Pană la sfarşitul acestei luni, primarii care au in administrare spitale propuse spre desfiinţare trebuie să se decidă dacă doresc să se inscrie in programul „Dezvoltarea reţelei de cămine pentru persoanele varstnice”, aprobat de Guvern. 67 de spitale, din 71 propuse de Ministerul Sănătăţii pentru a fi desfiinţate, printre care şi Spitalul de Boli Cronice din Cehu Silvaniei, ar putea fi transformate in cămine de bătrani finanţate de la bugetul de stat. Primarul oraşului Cehu Silvaniei a solicitat Ministerului Sănătăţii să nu inchidă singurul spital din zonă, obligandu-se in acelaşi timp să susţină financiar funcţionarea unităţii. „Nu ştiu nimic deocamdată, chiar dacă pană la 31 martie e termenul pentru funcţionare. Am făcut adrese la minister, insă nu am primit nici un răspuns. Am inţeles că au fost nouă spitale scoase de pe lista restructurării, dar nu ştiu dacă ne aflăm printre ele”, a declarat pentru „Graiul Sălajului” primarul oraşului Cehu Silvaniei. Spitalul de Boli Cronice Cehu Silvaniei are o capacitate de 40 de paturi, are o farmacie, un laborator de analize medicale, laborator de radiologie şi ambulatoriu integrat cu cabinete medicale in specialităţile medicină internă, chirurgie generală, obstetrică-ginecologie şi pediatrie.
Spitalul din Cehu aşteaptă verdictul
Articole
Postul Sfintei Marii
”Dacă lumea ar posti, nu s-ar mai face arme, n-ar mai fi războaie, tribunale și închisori. Postul i-ar ajuta pe toți să se înfrâneze, nu numai de la mâncare, ci să izgonească iubirea de arginți, lăcomia și orice vicleșug.” (Sfântul Vasile cel Mare) Dragi cititori, a început postul Adormirii Maicii Domnului, cunoscut în popor și sub denumirea de postul Sfintei Marii. Acesta durează două săptămâni și se încheie în data de 14 august, înainte de marea sărbătoare…
Mai mult...Solidaritatea
Ziua bună, dragi cititori! Într-o veche istorisire, doi soldați traversau, noaptea, o pădure înzăpezită. Atacați de o haită de lupi, ei s-au așezat spate în spate și s-au apărat reciproc. Astfel, fiecare a avut o perspectivă diferită asupra pericolului, dar, alegând să rămână împreună și să conlucreze, și-au putut salva viețile. Ce anume i-a salvat pe cei doi? Răspunsul este simplu și vădit: solidaritatea. Dacă aruncăm o privire pe rețelele de socializare la ecourile unor știri, dacă…
Mai mult...