ianuarie 29, 2023

Spitalul de la Șimleu suplimentează paturile pentru bolnavii de COVID

Conducerea Spitalului Orășenesc “Prof. Dr. Ioan Pușcaș” Șimleu Silvaniei vrea să suplimenteze numărul de paturi pentru pacienții infectați cu coronavirus.

În prezent, în cadrul unității spitalicești sunt trataţi 52 de pacienţi cu COVID-19, capacitatea actuală fiind de 79 de paturi, dintre care 4 paturi la ATI, potrivit informațiilor furnizate de managerul Marcela Coltău şi directorul medical Anca Şteţ.

Prefectul judeţului Sălaj, Dari Toma, și subprefectul Virgil Ţurcaş au vizitat, vineri, Spitalul Orășenesc “Prof. Dr. Ioan Pușcaș” Șimleu Silvaniei pentru a analiza, împreună cu conducerea unităţii medicale, posibilitatea suplimentării numărului de paturi alocate pacienţilor COVID, în contextul creşterii numărului de cazuri de persoane infectate cu virusul SARS-CoV-2 la nivel judeţean. Conducerea spitalului a subliniat faptul că, deşi o parte a unităţii este în reabilitare printr-un proiect cu fonduri europene, numărul paturilor alocate pacienţilor cu COVID-19 poate creşte la 114, fiind înaintată deja o solicitare în acest sens către DSP.

Prefectul Dari Toma a mulţumit conducerii Spitalul Orășenesc “Prof. Dr. Ioan Pușcaș” Șimleu Silvaniei pentru eforturile făcute şi preocuparea arătată în combaterea pandemiei şi tratarea pacienţilor cu COVID, transmiţând totodată întreaga sa recunoştinţă tuturor cadrelor medicale din această din această unitate medicală, pentru modul exemplar în care “luptă” zi de zi cu noul Coronavirus.

În prezent, rata de infectare cu COVID-19 ajuns la Șimleu Silvaniei la 3,58 cazuri/1.000 persoane, sub media județului (6,03 persoane/1.000 de persoane).

La Spitalul Județean de Urgență Zalău, locurile de la ATI destinate bolnavilor cu COVID sunt ocupate în totalitate (11 persoane spitalizate la Terapie Intensivă). În municipiu, rata de infectare a ajuns la 9,74 cazuri /1.000 de persoane.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut