Zălăuanii sunt invitați la spectacol. În 23 și 24 ianuarie, sunt programate două evenimente artistice care vor aduce în fața publicului interpreți îndrăgiți.

Primăria Municipiului Zalău și Casa Municipală de Cultură Zalău organizează, cu ocazia aniversării Unirii Principatelor Române, spectacolul muzical-coregrafic “Hai să dăm mână cu mână!”. Evenimentul va avea loc în data de 23 ianuarie 2023, de la ora 17:00, în sala de spectacole din Clădirea Transilvania.

Pe scena sălii de spectacole vor urca Roxana Dârjan, Claudiu Costinaș, Andreea Vălean-Indrecan, Aurora Moga Popovici și Vasile Coca, invitat special fiind Ciprian Nicolae Roman.

De asemenea, la acest eveniment dedicat Unirii Principatelor Române vor participa și ansamblurile Rapsodia Sălajului – Veterani, Dansatorii Ansamblului Artistic Profesionist ”Porolissum” și Orchestra Ansamblului Artistic Profesionist ”Porolissum”.

Biletele se pot achiziționa de la sediul Casei Municipale de Cultură, de luni până joi între orele 8:00-18:00 și vineri între 8:00 -13:00, prețul fiind de 10 lei.

Marți, 24 ianuarie, zălăuanii sunt la un alt spectacol de excepție, dedicat, de asemenea, Zilei Unirii Principatelor Române. Acesta se va desfășura la Casa de Cultură a Sindicatelor, de la ora 18.00, iar intrarea este liberă.

Spectacolul muzical-coregrafic “Hora Unirii la Zalău” va fi susținut de elevi și profesori de la secțiile Centrului de Cultură și Artă al Județului Sălaj:  Școala Populară de Arte și Meserii și Ansamblul folcloric „Meseșul”.Vor încânta publicul Orchestra Școlii Populare de Arte și Meserii, coordonată de prof. Ionuț Albert – vioară și prof. Daniel Ilieș – orgă; Clasa de instrumente de suflat – prof. Ciprian Bolojan; Clasa canto muzică populară – prof. Claudiu Costinaș; Ansamblul „Mugur, mugurel”, Clasele de dansuri populare – instructori Doina și Anghel Dușcas; Ansamblul Folcloric Meseșul Junior, coordonat de Paula Morar și Radu Mureșan.

Invitați sunt Tinerii Dănțăuși din Derșida, instructor Adrian Sîrb.

Evenimentul este organizat de Consiliul Județean Sălaj, Centrul de Cultură și Artă al Județului Sălaj și Casa de Cultură a Sindicatelor Zalău.