septembrie 30, 2023

Spectacol de teatru la Zalău: „Cine spală oala de mămăligă”

0

Joi seara, pe 24 noiembrie, clădirea Transilvania din municipiu găzduiește spectacolul de teatru „Cine spală oala de mămăligă”, cu Elena Ivanca și Ioan Isaiu.

Spectacolul propus de Asociația ProTeatru constă într-o serie de povestiri cu tâlc culese de Daniel Tiutiu din zona munților Apuseni.

„Cine spală oala de mămăligă”, în regia Cameliei Hâncu, a fost gândit inițial ca un spectacol de storytelling, dar devine o experiență specială atât prin interpetarea textelor de către actorii Elena Ivana și Ioan Isaiu, cât și de prezența muzicii live la pian și flaut realizată special pentru acest spectacol de către Edith Toth. Camelia Hâncu a realizat acest scenariu pornind de la trei volume de povestiri ale lui Daniel Tiutiu: „Poveștile bătrânilor din munți”, „Povești din valea pietrilor” și „Povestiri din alte vremuri și de azi”.

Spectacolul aduce atmosfera apuseană pe scenă, prin umorul și graiul caracteristice, dar este aprofundat și printr-o supratemă, aceea a concurenței artistice între cele trei persoane de pe scenă. „Cine spală oala de mămăligă” a fost jucat deseori la Teatrul Național Cluj-Napoca și a avut parte anul acesta de o premieră la TV.

Spectacolul se joacă la Zalău joi, 24 noiembrie, de la ora 19.00. Pentru rezervări și bilete puteți suna la numărul de telefon0742 860 457.

Biletele pot fi achiziționate online prin accesarea acestui link: https://www.entertix.ro/evenimente/13925/teatru-la-zalau-cine-spala-oala-de-mamaliga-24-noiembrie-2022-cladirea-transilvania-zalau.html?fbclid=IwAR2fdQHo6TP0Q1r43xgIogv8iSaGkCjlLXa0RmFt2zwMFHKhzuuT8shE1ms.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: [email protected]

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut