Spectacol aviatic la Guruslău!

Ediția din acest an a sărbătorii tradiționale de la Guruslău va avea loc duminică, 7 august. Evenimentul este organizat de Consiliul Județean Sălaj, în parteneriat cu Instituția Prefectului, Primăria Hereclean și Centrul de Cultură și Artă, pentru a omagia victoria lui Mihai Viteazul în lupta împotriva armatelor conduse de Sigismund Bathory, la 3 august 1601.

Pe lângă tradiționalele depuneri de jerbe la Monumentul construit de sculptorul Victor Gaga pe dealul denumit Mihai Viteazul, organizatorii pregătesc o serie de surprize.

Evenimentul va debuta duminică, la ora 17.00, cu un ceremonial militar. Participanții la sărbătoarea Guruslăului vor fi salutați de forțele aeriene de la Turda, care vor survola cerul sălăjean cu avioane și elicoptere. De asemenea, ISU ”Porolissum” Sălaj va prezenta baza lor de intervenție, la fel și Inspectoratul Județean de Jandarmi și Inspectoratul de Poliție Județean Sălaj.

La ora 18.00 va începe programul artistic multicultural, cu specific românesc și maghiar. Vor urca pe scenă Ansamblul artistic profesionist Porolissum, Ansamblul Berekenye Cehu Silvaniei, Ansamblul folcloric Meseșul.

Invitatul special al sărbătorii este îndrăgita interpretă de muzică populară Sava Negrean Brudașcu.

La ora 21.00, cei prezenți se vor putea bucura de focul de artificii pregătit de organizatori.

La eveniment vor exista și puncte gastronomice, iar A.D.I Țara Silvaniei, Muzeul Județean de Istorie și Artă Zalău și Crucea Roșie vor avea standuri de prezentare.

Manifestările de la Guruslău sunt sunt deja o tradiţie şi reunesc, an de an, reprezentanți ai instituțiilor publice din județ, istorici, oameni de cultură, dar şi numeroși spectatori, din tot Sălajul.

”Vom finaliza punerea în valoare cât de curând a Monumentului de la Gururslău. S-au montat stâlpi de curent până sus, pentru că în 30 de ani nimeni nu a făcut acest lucru. Monumentul va fi luminat arhitectural și au fost pichetați pinii pentru a fi vizibil din Drumul Național. Vom semnaliza corespunzător drumul până sus și îl vom pune în valoare, exact ca pe monumentele de la Gorgana și de la Bocșa. Îi rugăm pe toți cei interesați să promoveze evenimentul și monumentele sălăjene, pentru că scopul acestor investiții și manifestări este să beneficieze cetățenii de ele”, a afirmat președintele Consiliului Județean Sălaj, Dinu Iancu-Sălăjanu, în ședința din 26 iulie.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *