septembrie 26, 2022

Specializari prin LOGOEAST2

In urma cu cateva zile, o echipa a Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Salaj a participat in Aalten, Olanda, la un program de pregatire profesionala. Este vorba de reprezentanti ai directiei, salariati din Complexul de Servicii Sociale (Centrul de Recuperare si Reabilitare Neuropshiatrica, Centrul de Integrare prin Terapie Ocupationala) din Jibou, un psiholog si un asistent medical. Dupa cum ne-a informat dna. Violeta Milas, directorul DGASPC, aceasta activitate se inscrie in cadrul programului LOGOEAST2 (finantat de statul olandez), initiat de Federatia Municipiilor din Olanda (VNG), in parteneriat cu Federatia Autoritatilor Locale din Romania. La intrunirile, care s-au desfasurat pe perioada a cinci zile s-a dezbatut: “Modul de intocmire a planului strategic de dezvoltare a unitatii de perioada 2009-2012”, precum si “Implicarea ONG-urilor si a societatii civile in activitatea de asistenta sociala, dar si modalitatile de atragere a acestora in sprijinirea activitatii sociale, nu doar financiar, ci si prin voluntariat”.
Seful DGASPC a remarcat faptul ca “in Olanda voluntariatul este un sprijin real in activitatile sociale, numarul voluntarilor ajungand la cota de 10% din numarul celor care activeaza in centrele sociale. Acest lucru, la noi nu se intampla, dar cunoscand modalitatile prin care occidentalii atrag voluntarii vom incerca sa abordam si noi aceasta activitate”. Concluzia desprinsa la finalul perioadei de pregatire profesionala din Olanda: “Trebuie sa gasim solutii pentru a reusi ca si noi sa oferim acea ingrijire individualizata, in functie de nevoi, separand beneficiarii nostri in functie de afectiuni. Apoi, personalul sa-si schimbe comportamentul pentru a aduce beneficiarii la acel nivel de intelegere pentru a participa la activitatile propuse de specialisti”. Nu in cele din urma, directorul DGASPC a afirmat ca partea olandeza s-a aratat dispusa ca din economiile realizate din proiect personalul salajean sa mai participe in Olanda la o perioada de pregatire.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată.