noiembrie 26, 2022

Spargere ca-n filme la firma TransBitum

Cunoscuta firma salajeana TransBitum a fost pagubita de o suma uriasa de bani, de spargatori care au dat lovitura in noapte de vineri spre sambata, la punctul de lucru al firmei dintre Ip si Marca. 

rn

Au reusit sa fure dintr-un birou doua seifuri in care se aflau 1,4 milioane de lei (14 miliarde de lei vechi), cum reiese din primele informatii preluate de politie. Dupa suma furata, spargerea este un record in Salaj.
Desi punctul de lucru din Ip al fimei, de fapt un complex de cladiri, era păzit cu paza umană fixa asigurata de doi bărbați, hotii au actionat in asa fel incat nimeni nu a auzit si nu a vazut nimic.
Administratorul firmei TransBitum, Pavel Halmajan, spune ca unul din cei doi paznici a descoperit sambata dimineaÈ›a ca usa restaurantului era sparta, apoi a constat ca încă câteva uÈ™i, de la diferite încăperi, erau de asemena sparte. In cele din urma a observat ca au fost furate si seifurile cu bani. Paznicul a anunÈ›at un magazioner sâmbăta in zori, la ora 6.30. Magazionerul, la rândul lui, a anunÈ›at administratorul.

rn

Furtul imposibil a avut, totusi, loc

rn

Administratorul Pavel Halmajan ne-a declarat ieri ca nu îÈ™i imaginează cum a fost posibil furtul fără ca nimeni sa bage de seama. “n incinta cu pricina funcÈ›ionează un peco, un restaurant si sunt cazate mai multe persoane, plus ca doua persoane asigurau serviciul de paza. Sediul este de altfel împânzit si cu camere video de supraveghere. Pare imposibil, mai ales ca seifurile au peste 100 de kilograme fiecare si se aflau intr-o încăpere la etajul doi. Halmajan spune ca hoÈ›ii au intrat pe scările de incendiu după ce au spart usa restaurantului. Patronul tine sa sublinieze ca din firma lui, care funcÈ›ionează din 1997, pana acum i-a disparut nici macar un cui.

rn

Apeluri cu numar necunoscut
in ziua dinaintea furtului

rn

Administratorul Pavel Halmajan ne-a mai dezvaluit ieri ca baiatul si nora lui au fost sunaÈ›i in cursul zilei de vineri de pe numere necunoscute, iar persoane anonime vorbeau in engleză si poloneza. A dat politiei toate înregistrările si de pe camerele de supraveghere si se fac cercetări.
Politia a comunicat foarte sumar in cazul spargerii de la TransBitum. "În dimineaÈ›a zilei de sâmbătă, 16 septembrie a.c., PoliÈ›ia a fost sesizată despre faptul că persoane necunoscute au pătruns prin efracÈ›ie într-o societate comercială, din judeÈ›ul Sălaj, cu domeniul de activitate transport marfă, iar dintr-un birou au sustras două seifuri în care se reclamă că ar fi fost suma totală de 1.400.000 de lei. În cauză, poliÈ›iÈ™tii continuă cercetările pentru identificarea autorilor", ne spune biroul de de presa al IPJ Salaj..

rn

 

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *