septembrie 24, 2023

Spărgătorii de mașini din Zalău au fost identificați și trimiși în judecată. Printre ei, și minori

0

În lunile august și septembrie, nu mai puțin de 12 mașini din Zalău au fost sparte și din ele au fost furate diferite bunuri, inclusiv bani.

Polițiștii de la Investigații Criminale au identificat autorii tuturor furturilor. În cazul a zece autoturisme sparte în noaptea de 2 spre 3 septembrie autorii sunt trei tineri, doi băieți și o fată, din Zalău, cu vârste cuprinse între 16 și 22 de ani. În cazul a două autoturisme sparte în nopțile de 7 spre 8 și 20 spre 21 august, autorii au fost indentificați la finele lunii octombrie. Este vorba tot de trei tineri, cu vârste cuprinse între 15 și 17 ani, toți din municipiul Zalău, dintre care unul este implicat și în spargerile din luna septembrie.

Dosarele penale întocmite au fost înaintate cu propunere de trimitere în judecată de către polițiștii Serviciului de Investigații Criminale, tinerii fiind acuzați de furt calificat în formă continuată și complicitate la furt calificat în formă continuată.

”La finalul lunilor septembrie și octombrie, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale au înaintat, cu propunere de trimitere în judecată, două dosare de furt calificat în formă continuată, în care mai mulți tineri sunt bănuiți că au spart 12 autoturisme, în municipiul Zalău și au sustras diferite bunuri din acestea.

O parte din fapte au fost comise în noaptea de 2 spre 3 septembrie, când persoane necunoscute inițial, au spart 10 autoturisme care erau parcate în diferite zone ale municipiului Zalău și au sustras din acestea diverse sume de bani și bunuri. La data de 6 septembrie, cele 10 dosare penale au fost reunite și s-au continuat investigațiile de specialitate, în vederea identificării autorilor și dispunerii măsurilor legale.

În urma investigațiilor, la data de 7 septembrie, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale au identificat persoanele bănuite de comiterea faptei, este vorba de trei tineri, doi băieți și o fată, din Zalău, cu vârste cuprinse între 16 și 22 de ani. Față de cele două persoane de sex masculin, în aceeași zi, respectiv 7 septembrie, polițiștii au luat măsura reținerii, pentru 24 de ore, iar ziua următoare, judecătorul de drepturi și libertăți a dispus arestarea preventivă a acestora, pentru 30 de zile.

În baza probatoriului administrat, la finalul lunii septembrie, polițiștii au înaintat dosarul parchetului competent, cu propunere de trimitere în judecată acelor trei persoane bănuite de comiterea faptei de furt calificat în formă continuată (10 acte materiale) și complicitate la furt calificat, în formă continuată.

De asemenea, la data de 30 octombrie, în urma investigațiilor întreprinse de polițiștii Serviciului de Investigații Criminale, a fost soluționat un alt dosar de furt calificat privind spargerea și furtul unor sume de bani și bunuri din două autoturisme, în cursul lunii august. Polițiștii au fost sesizați de doi bărbați din municipiul Zalău despre faptul că, în nopțile de 7 spre 8 și 20 spre 21 august, persoane necunoscute inițial, au spart două autoturisme, parcate pe străzile Torentului, respectiv Păcii, din municipiul Zalău, din care au sustras sume de bani și diverse bunuri. În urma investigațiilor întreprinse, polițiștii au identificat persoanele bănuite de comiterea faptelor. Este vorba de trei tineri, cu vârste cuprinse între 15 și 17 ani, toți din municipiul Zalău. Unul dintre aceștia, fiind trimis în judecată, în stare de arest preventiv, la finalul lunii septembrie, pentru comiterea infracțiunii de furt calificat în formă continuată (spargerea celor 10 autoturisme în noaptea de 2 spre 3 septembrie ). Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție”, a informat Biroul de presă al IPJ Sălaj.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut