septembrie 28, 2022

Spania introduce o inițiativă de joc responsabil în limbajul semnelor

Spania introduce o inițiativă de joc responsabil în limbajul semnelor

Există o mulțime de campanii în curs de dezvoltare care vizează jocul responsabil în aproape toate limbile din lume. Cu toate acestea, Spania este prima țară care vrea sa dezvolte o inițiativă într-o limbă adesea trecută cu vederea – limbajul semnelor.

„Jocuri de noroc și pariuri” este numele unui nou ghid bilingv în limbajul semnelor spaniol și limba scrisă. Acesta își propune să avertizeze despre pericolele jocurilor de noroc necontrolate la o vârstă fragedă.

Confederația de Stat a Persoanelor Surde din Spania (CNSE, pentru acronimul său spaniol) a creat ghidul. Pe lângă faptul că oferă un mecanism de educare a persoanelor surde cu privire la jocurile de noroc responsabile, este, de asemenea, o parte a obiectivului mai mare al grupului de a elimina barierele de comunicare.

Educația la o vârstă fragedă

Acest ghid, disponibil în format web complet cu prezentări video, oferă o resursă educațională familiilor cu copii surzi între 6 și 12 ani. În plus, este o inițiativă de pionierat în ceea ce privește prevenirea pentru acest grup. Există numeroase publicații și campanii de conștientizare legate de jocurile de noroc, dar practic niciuna care să includă limbajul semnelor.

Pentru CNSE, a fost necesar să se ofere persoanelor surde și familiilor acestora informații accesibile despre cum funcționează jocurile de noroc și pariurile. De asemenea, explică cum acționează mintea și emoțiile noastre atunci când jucăm jocuri de noroc.

„Nu trebuie să uităm că izolarea și barierele de comunicare și acces la educație de care suferă mulți copii surzi pot duce la situații de anxietate, stres și depresie care favorizează o dependență de jocuri de noroc pe care trebuie să o evităm cu orice preț”, explică CNSE în noul său ghid de joc responsabil.

În acest sens, „Jocuri de noroc și pariuri” va ajuta tinerele generații să fie conștiente de realitățile jocurilor de noroc. De asemenea, le va oferi părinților resurse care le permit să identifice factorii de risc și să îi împiedice să meargă mai departe. Pentru pregătirea ghidului, Fundația CNSE a primit finanțare de la Delegația Guvernului pentru Planul Național pentru Droguri.

Jocurile de noroc stimulează economia Spaniei

Comisia Națională pentru Piețe și Concurență a Spaniei (CNMC, pentru acronimul său spaniol) a dezvăluit în aprilie că jocurile de noroc și pariurile au fost cele mai performante arii ale economiei țării în al treilea trimestru al anului trecut.

Vinerea trecută, CNMC a raportat că sectoarele de jocuri de noroc și pariuri au condus din nou clasamentul tranzacțiilor în trimestrul IV. Drept urmare, comerțul electronic în Spania a depășit 57,7 miliarde EUR (60,31 miliarde USD) în 2021, cu 11,7% mai mult decât anul precedent.

În al patrulea trimestru al anului 2021, cifra de afaceri de comerț electronic în Spania a crescut cu 15,8% față de anul trecut, ajungând la 16,91 miliarde EUR (17,68 miliarde USD). În clasamentul veniturilor, sectoarele de jocuri de noroc și pariuri ocupă împreună locul patru cu 4,4%. Mai productive decât acestea sunt sectoarele de îmbrăcăminte (8%), servicii de sprijin financiar (6,6%) și agențiile și operatorii de turism (5,3%).

În ceea ce privește tranzacțiile efectuate în trimestrul IV, datele CNMC au indicat peste 334 de milioane de tranzacții, cu 8,6% mai mult decât anul precedent. Dintre acestea, jocurile de noroc și pariurile au condus cu 7,3%. Urmează categoria restaurantelor, la 6,5%, care abia depășește magazinele universale (6,3%).

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată.