noiembrie 27, 2022

Spanac cu hepatita A și morcovi cu reziduuri de pesticid, retrase de la vânzare. Loturile problemă n-au existat în Sălaj

Autoritatea Națională Sanitar-Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor a emis două alerte de retragere a două tipuri de produse de la comercializare, iar clienții sunt rugați să nu le consume ci să le distrugă sau să le returneze pentru că vor primi banii înapoi.

Este vorba de spanac la pungă de 500 de grame, al cărui furnizor este KREPSIS AVANTAJ SRL, lot ROMANIA 845, ca urmare a contaminării produsului cu virusul hepatitei A.

Produsul din lotul problemă, așa cum precizează ANSVSA în informare, a fost comercializat în magazinele Profi din județele Brașov, Constanța, Ilfov, București, Galați, Brăila, Prahova, Covasna, Ialomița, Buzău, Dâmbovița și Tulcea.

”Se recomandă persoanelor care dețin produsului descris mai sus să nu-l consume, ci să-l distrugă sau să-l returneze la magazin, urmând să primească în schimb contravaloarea lui. Ne cerem scuze pentru inconveniențele create!”, a anunțat Profi România.

Un alt produs cu probleme, mai exact cu mult pesticid Oxamil, sunt pungile de Morcovi baby 200G, distribuitor: VALENCIA TRADING OFFICE SL, Cod de bare: 8718963279570, Lot: 4005 / 4102 / 4202 / 4205.

Produsul a fost vândut din Metro Brașov, Constanța, București și Timișoara.

”Vă informăm că am fost notificați de către furnizrul VALENCIA TRADING OFFICE SL să inițiem retragerea de la comercializare și de la clienți a articolelor menționate. Motivul rechemării: depășire limite reziduu pesticid ‐ Oxamil. În cazul în care ați cumpărat produsele menționate mai sus, vă rugăm să nu le consumați și să le returnați în magazinele Metro Cash & Carry România SRL, până pe 21.11.2022, urmând să primiți contravaloarea lor. Ne cerem scuze pentru eventualele inconveniente cauzate de acest incident”, se arată în informarea ANSVSA.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *