decembrie 2, 2022

Spaima Sălajului, doi minori in carca cărora stau multe talhării și hoții

La numai 14 ani, Antoniu Caba din Zalău a devenit cunoscut ca cel mai prolific infractor minor din municipiu. Se află în libertate, dar s-a ales cu un nou dosar penal, de data asta pentru furt calificat. După ce a tâlhărit în luna aprilie a anului trecut, în plină zi și în plină stradă, o asistentă medicală furându-i poșeta, după ce în luna iulie a intrat în locuința unei femei din Zalău și sub amenințări cu cuțitul a sustras 200 de lei și bijuterii de aur în valoare de 3.800 de lei, Antoniu Caba a renunțat la “mărunțișuri” și a dat atacul la bolizi. Tot în luna iulie, în noaptea de 8 spre 9, a încercat împreună cu Lingurar Sirin Constantin să sustragă un autoturism marca BMW dintr-un garaj pe care l-a deschis cu chei false. Chiar dacă nu a reușit să fure bolidul, hoții s-au ales cu două telefoane mobile de la aceeași persoană vătămată. Dar nu s-au lăsat și au furat de la aceeași persoană un autoturism Volkswagen Carravele. Tot în acea noapte, prin violare de domiciliu, Antoniu Caba, împreună cu Lingurar, a sustras autoturismul marca Audi A4, aparținând altei persoane, precum și o bijuterie aflată în mașină. Minorul Caba a condus cele două mașini furate, deși, firesc, nu avea permis de conducere. Dosarul a fost trimis la sfârșitul anului trecut spre soluționare la Judecătoria din Zalău. Tot la Judecătoria din Zalău a fost soluționat și dosarul în care Caba a fost acuzat de tâlhărie calificată (cazul femeii atacate în plină stradă), unde i s-a aplicat măsura educativă a internării stop_coloana într-un centru educativ pe o durată de trei ani și s-a dispus de punerea de îndată în libertate. Dacă sentința Judecătoriei Zalău rămâne definitivă, Caba își va petrece trei ani la Centru de reeducare din Buziaș. Până atunci, are posibilitatea să-și pună în valoare calitățile de hoț precoce.

Raul Boca din Zalău a stat mai bine de un an la Centrul de reeducare din Buziaș. Avea 14 ani și se număra printre cei mai tineri hoți condamnați. Ajuns în libertate, Raul Boca s-a apucat din nou de treabă. Adică de furat. Nu mai puțin de trei dosare au fost finalizate la sfârșitul anului trecut de către procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Zalău, minorul fiind acuzat de o infracțiune de furt și cinci infracțiuni de furt calificat. Predilecția lui Raul Boca era pentru roți de mașini, mașini de găurit, scări din aluminiu, truse de scule, pe care le comercializa. Unul dintre cumpărători era Mircea Blăjan, judecat în același dosar pentru tăinuire. Cumpărătorul cunoștea proveniența ilicită a bunurilor, susțin procurorii. Cum Raul Boca este minor și recidivist, cel mai probabil instanța îl va trimite din nou la Centrul de reeducare din Buziaș.

 

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *