Șoseaua de centură a Șimleului intră în linie dreaptă

Administrația locală șimleuană a semnat parteneriatul dintre orașul de sub Măgură și CNAIR pentru realizarea centurii spre Autostrada Transilvania.

Proiectul va fi finanțat din bani europeni, iar anul viitor urmează a fi pregătile documentațiile necesare.

“Săptămâna trecută a fost aprobat parteneriatul cu Șimleu Silvaniei în cadrul Consiliului de Administrație al CNAIR, iar azi l-am semnat și noi, a intrat in vigoare. Această inițiativă va aduce numeroase beneficii pentru comunitate, inclusiv reducerea traficului în oraș, creșterea siguranței rutiere și îmbunătățiri semnificative în infrastructură. Construirea acestei variante ocolitoare reprezintă un pas important și va contribui la creșterea economică și dezvoltarea durabilă a orașului”, a spus, miercuri, primarul orașului Șimleu Silvaniei.

Consiliul de Administrație al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a aprobat, în 9 noiembrie, parteneriatul cu orașul Șimleu Silvaniei pentru construirea unui drum de legătură la Autostrada Transilvania.

Proiectul denumit „Descărcare trafic Șimleu Silvaniei la A3 Brașov – Cluj – Oradea” va fi realizat cu bani europenei, prin Programul Transport 2021-2027, dar este condiționat de obținerea unui aviz conform, ulterior aprobării indicatorilor tehnico-economici.

Pentru descărcarea Șimleu Silvaniei – Autostrada Transilvania sunt propuse două variante. O variantă de de 3,3 km, iar a doua, de 3,2 kilometri. Legătura se va face la Autostrada Transilvania, sectorul Nușfalău – Suplacu de Barcău, deschis în septembrie, dar prin conexiunea cu DN 1 H spre Nușfalău.

Investiția este mai mult decât necesară, spune administrația locală șimleuană, deoarece intensificarea transportului rutier afectează mediul, dar și calitatea vieții membrilor comunității.

„Realizarea în parteneriat cu C.N.A.I.R. S.A. a unui drum de legătură va facilita descărcarea traficului rutier, fluidizându-l și degrevându-l în mare măsură. Deopotrivă, prin realizarea obiectivului de investiții <Drum de legătură Descărcare trafic Șimleu Silvaniei la autostrada A3 Brașov-Târgu Mureș- Cluj- Oradea>, complementar proiectului Poarta Sălajului-Biharia, va facilita accesul spre și dinspre noul nod rutier aferent autostrăzii A3, subsecțiunea 3B5 Nușfalău-Suplacu de Barcău, cu zona industrială a orașului și mai departe cu zona de nord/nord-est a județului respectiv a regiunii, fiind o legătură între DN 1H și DN 1F-E 81”, a explicat Cristian Mihai Lazăr, primarul liberal al orașului Șimleu Silvaniei.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *