septembrie 28, 2023

Sorin Grindeanu: E ultimul avertisment pentru constructorul șoselei de centură a Zalăului!

0

Lucrările la centura Zalăului vor fi gata abia în vara anului 2024

“Rezilierea contractului pentru Varianta Ocolitoare Zalău este o măsură extremă la care nu vreau să fim nevoiți să apelăm!”. Este declarația făcută, marți dimineața, de ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, chiar de pe șantierul șoselei de centură.

Acesta a somat firmele care realizează lucrarea, una din România și una din China, să se mobilizeze și să recupereze întârzierile din teren.

“Asocierea de constructori români și chinezi înregistrează întârzieri pe cei 5,5 km ai acestui obiectiv. Paradoxal, totul din cauza partenerului român care îngreunează aplicarea legislației privind actualizarea prețurilor.

Atrag atenția asociatului român să își respecte obligațiile contractuale și să facă eforturi, alături de partenerul chinez, pentru finalizarea lucrărilor.

În prezent, progresul fizic a depășit 50%, iar, în mod realist, lucrările pot fi finalizate în vara anului viitor, dacă ambii parteneri abordează cu seriozitate contractul.

Îmi doresc ca Asocierea româno-chineză să găsească resursele necesare pentru recuperarea întârzierilor, astfel încât să evităm rezilierea acestui contract.

Ambii parteneri trebuie să înțeleagă că aceasta este ultima atenționare pe care o primesc!”, a declarat Sorin Grindeanu.

Ministrul Transporturilor s-a aflat la Zalău și în data de 9 august, când a anunțat că se vor căuta soluții pentru a crește mobilizarea pe șantierul șoselei de centură. Sorin Grindeanu a menționat atunci că nu se va rezilia contractul cu constructoul, în ciuda întârierilor din teren.

Contractul pentru realizarea celui de-al doilea tronson al șoselei de centură a Zalăului, proiect derulat prin CNI, a fost semnat cu Asocierea Sinohydro (China) – SC GoodProod (România) în vara anului 2020, cu termen de 6 luni pentru proiectare și 24 pentru execuție, ordinul pentru începerea lucrărilor fiind emis în aprilie 2021. Lucrarea trebuia finalizată anul acesta, în martie. Suntem în august, iar lucrările sunt gata în proporție de circa 50 la sută.

“Acesta este un proiect deosebit de important pentru comunitatea noastră, pentru mediul de afaceri, pentru multinaționalele care își au capacitățile de producție în municipiul Zalău, dar și pentru cei care tranzitează județul nostru”, spune primarul Ionel Ciunt, care speră ca vizita ministrului să urgenteze lucrările. În acest caz, municipalitatea nu are pârghiile necesare pentru a lua măsuri, deoarece este doar beneficiar al proiectului. Compania Națională de Investiții este cea responsabilă pentru această investiție.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: [email protected]

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut