ianuarie 27, 2023

Sorin Grindeanu de la PSD, noul președinte al Camerei Deputaților

Deputatul PSD Sorin Grindeanu este noul președinte interimar al Camerei Deputaților, urmare a votului ce a avut loc în Biroul Permanent al camerei. Decizia a fost luată mandatul de interimar al liberalului Florin Roman a expirat.

Liberalii s-au abținut de la vot, iar USR s-a opus, dar Sorin Grindeanu a reușit să obțină funcția cu voturi de la PSD, UDMR, minorități și AUR.

Plasarea deputatului Sorin Grindeanu, care este și prim-vicepreședinte PSD, în cea de-a treia funcție ca importanță în stat vine în contextul negocierilor pentru formarea unui nou guvern, negocieri pe care PNL le poartă inclusiv cu PSD.

De altfel, partidul condus de Marcel Ciolacu este cotat ca favorit pentru a intra la guvernare alături de PNL și UDMR.

Sorin Grindeanu a fost premier al României în perioada ianuarie-iunie 2017, când Cabinetul său a fost demis prin moțiune de cenzură inițiată chiar de către partidele care l-au susținut la învestire, PSD și ALDE. Atunci, social-democrații și-au dat jos propriul premier și proprii ministri.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut