decembrie 2, 2022

Sondaj IMAS: Iohannis conduce detasat in optiunile de vot

Presedintele Klaus Iohannis domina detasat clasamentul preferintelor electorale pentru prezidentialele de la finalul acestui an, fiind cotat cu 41,7% din optiunile de vot, potrivit unui sondaj realizat de IMAS la comanda Europa FM.
Pe locul doi, la mare distanta de presedintele in functie, se situeaza liderul ALDE, Calin Popescu Tariceanu, cotat cu 13,8% din preferintele electorale, la o diferenta de 27,9 procente de Iohannis.
Potrivit sondajului IMAS, locul trei in preferintele electorale ar fi adjudecat de Victor Ponta (12,9%), urmat de Dacian Ciolos (10,4%) si Dan Barna (9,4%).
Sefa PSD se situeaza abia pe locul sase in preferintele romanilor pentru Palatul Cotroceni, fiind creditata cu 7,5% din intentiile de vot.
In ceea ce priveste optiunile din bazinul electoral al PNL, USR si PLUS, preferatii votantilor ar fi Klaus Iohannis, Laura Codruta Kovesi si Dacian Ciolos.
Actualul presedinte conduce si in acest clasament, fiind creditat cu 48,4% din preferintele romanilor. El este urmat de fosta sefa DNA, Laura Codruta Kovesi (30,014%) si Dacian Ciolos (18,3%).
Cand vine vorba de bazinul electoral al PSD, ALDE si Pro Romania, preferatii acestor votanti sunt Calin Popescu Tariceanu (34,3%) si Gabriela Firea (31,6%).
Viorica Dancila nu figureaza in clasament, in schimb apar Victor Ponta (23%) si Corina Cretu (5,8%).
Pentru acest studiu, realizat prin telefon in perioada 15 iulie – 2 august, au fost intervievate 1010 persoane cu varsta peste 18 ani. Eroarea de esantionare – plus minus 3,1%.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *