septembrie 30, 2022

Somesul inghite vieti

Dupa ce un baiat de 14 ani a fost inghitit de apa joi la Cheud, un barbat de 44 de ani este dat disparut in zona localitatii Galgau.
Apele l-au scos la suprafata
Trupul baiatului inecat joi in Somes in localitatea Cheud a fost scos sambata la pranz la suprafata. Dupa doua zile de cautari, pompierilor militar de la sectia Jibou din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta „Porolissum” Salaj le-au venit in ajutor si scafandri din cadrul ISU Bihor. „In asemena cazuri, cand corpul nu este gasit, se cere interventia scafandrilor. Cum in cadrul departamentului nostru nu sunt scafandri, au fost solicitati colegii din Bihor”, spune purtatorul de cuvant la ISU Salaj, locotenent Lucian Jacodi. Insa tot pompierii mi-litari din Salaj l-au gasit pe baiat. Potrivit informatiilor primite de la purtatorul de cuvant al institutiei, tanarul a fost gasit sambata la pranz, in aval, la 1,5 kilometri distanta de zona in care a intrat in apa. Baiatul de 14 ani plecase joi dupa amiaza cu inca trei prie-teni la inot. Cei patru baieti, cu varste intre 14 si 15 ani au incercat sa treaca apa pe langa podul mobil de la Cheud. Pe la jumatate, unde apa era mai adanca, trei dintre ei nu au mai putut inota. Cel mai experimentat a reusit sa ajunga la mal si apoi s-a intors dupa doi dintre amicii lui. Al treilea insa nu a mai putut fi scos, pana sambata la pranz, cand apele l-au redat mort familiei. Moartea baiatului a fost un soc pentru familie, care acum se pregateste sa-si ingroape copilul.
A mers la pescuit si a disparut
La scurt timp dupa ce au scos la suprafata corpul baiatului de 14 ani inecat la Cheud, un barbat de 44 de ani din Viseu de Sus a plecat sambata la pescuit cu prietenii pe Somes, insa dimineata nu a mai fost de gasit. Solicitati de politistii care au facut primele cercetari, pompierii din cadrul Garzii numarul doi Ileanda, din cadrul ISU Salaj au plecat in cautarea barbatului. „Nu se stie cu certitudine daca s-a incecat. Dar fiind in apropierea apei, nu excludem aceasta posibilitate. Momentan este cautat cu barca”, spune locotenent Lucian Jacodi, purtatorul de cuvant al ISU Salaj. Somesul face anual victime, mai ales in aceasta perioada. „Ce trebuie oamenii sa inteleaga este ca in Somes curentii sunt foarte puternici si uneori chiar si cei care inoata foarte bine sunt in pericol”, mai spune purtatorul de cuvant al ISU Salaj.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată.