octombrie 7, 2022

Solutiile pentru Planul Urbanistic al Zalaului pe urmatorii zece ani sunt analizate de un grup de lucru

Planul Urbanistic General al municipiului Zalau este regulamentul în baza caruia arhitectii, proiectantii si Primaria Municipiului Zalau vor opera în urmatorii 10 ani si constituie principalul proiect de dezvoltare si armonizare arhitecturala a orasului, deci un instrument de maxima importanta pentru Municipiul Zalau.

rn

Miercuri, 20 februarie, la sediul Primariei Zalau, a avut loc prima întâlnire a grupului de lucru cu rol consultativ în procedura de elaborare a documentatiei de urbanism – "Actualizare PUG Zalau 2020 si Regulamentul Local de Urbanism aferent acestuia", cu firma Urban Team SRL din Bucuresti.
Scopul acetei dezbateri este luarea la cunostinta a stadiului de elaborare – studiul de fundamentare a PUG-ului municipiului Zalau, pentru a putea întelege unde si cum putem interveni începând cu acest moment.
Acest grup de lucru s-a înfiintat din dorinta de a forma o echipa, care sa analizeze modul în care PUG-ul este elaborat si sa poata furniza recomandari autorilor PUG-ului si Primariei Municipiului Zalau, la fiecare etapa din elaborare, astfel încât doleantele arhitectilor, proiectantilor si cetatenilor zalauani sa poata fi luate în considerare si incluse în noile reglementari urbanistice.
Primaria spera astfel ca noul PUG sa fie unul acceptat si corect înteles de cei care îl vor folosi, si sa foloseasca unei dezvoltari sustenabile a orasului în anii ce urmeaza.
Principalele categorii de probleme la care se cere o rezolvare prin documenta?ia noua sunt: modificarea limitei de intravilan, stabilirea exacta a zonelor de protectie si a zonelor cu risc de orice natura, stabilirea unei zone din extravilan pentru case de vacanta, cadrul natural/spatiile verzi, zone de dezvoltare economica, reguli generale si reguli specifice pentru construire, relationarea cu culoarele majore de circulatie, reorganizarea si dezvoltarea cailor de comunicatii.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată.