Solutii pentru zalauanii care au achitat integral tarifele pentru parcare

La propunerea consilierilor PNL Zalau, Consiliul Local a aprobat un amendament prin care zalauanii care au platit integral tarifele pentru parcare aferente acestui an sa primeasca inapoi o parte din bani sau sa beneficieze de prelungirea abonamentelor.

rn

"Reamintim ca tarifele de parcare au fost dublate de administratia condusa de PSD, desi noi ne-am impotrivit la acea vreme. Acum, dupa ce executivul a revenit asupra deciziei, am incercat sa venim in sprijinul celor care au platit deja, integral, sumele pe anul 2020. Din fericire, de aceasta data, initiativa noastra s-a bucurat de succes", explica Dana Crisan, liderul de grup al liberalilor din CL Zalau.

rn

De asemenea, in cadrul sedintei de Consiliu Local de azi, liberalii au revenit la propunerea de a acorda o bonificatie de 10 la suta si pentru agentii economici/persoane juridice pentru plata impozitelor locale (ca in cazul persoanelor fizice. Vorbim de o masura complementara. Guvernul a luat deja o serie de masuri menite sa sprijine mediul de afaceri si a amânat anumite termene de plata, dar aceasta bonificatie poate fi acordata prin votul Consiliului Local. Banii pentru echilibrarea bugetului pot veni si din alte capitole. Spre exemplu, in conditiile date, consideram ca pot fi alocati bani si din bugetul aferent Zilelor Orasului.

rn

In acest context, liberalii au pus sub semnul intrebarii si oportunitatea organizarii concursurilor pentru posturi in Primarie, stiut fiind ca banii alocati salariilor reprezinta o componenta importanta din bugetul local. Pe de alta parte, concursurile presupun si prezenta fizica a unor persoane din afara in sediul Primariei, ori acest lucru nu este potrivit in situatia actuala, intr-o zona in care au fost confirmate cazuri de imbolnaviri.

rn

 

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *